15 Temmuz davasında 15 ağırlaştırılmış müebbet istendi

15 Temmuz darbe girişimi sırasında AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nı işgal eden 15 sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis talep edildi.

Abone ol

DUVAR - 15 Temmuz gecesi Sütlüce’de bulunan AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nı işgal teşebbüsü ile yargılanan 14'ü tutuklu 1'i firari olmak üzere sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet cezası istemi geldi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi, Başbakanlık ve Milli Savunma Bakanlığı'nın avukatları, 15 sanığın cezalandırılmasını talep ederken, Cumhuriyet savcısı, "cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs etmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını istedi.

"Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek", "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek", "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlarından dava açıldığı hatırlatılan mütalaada, "anayasayı ihlal" den mahkumiyet kararı istendiğinden bu suçların "geçitli suç" kuralları çerçevesinde olduğu için sanıklara bu suçlardan ceza verilmesine yer olmadığına dair karar verilmesi ve sanıkların tutukluluk hallerinin devamına hükmedilmesi de istendi. (HABER MERKEZİ)