15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde eylem: Şüpheli gözaltına alındı

İstanbul Valiliği, bir eylem nedeniyle 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün trafiğe kapatıldığını açıklandı. Polisle görüşmeler yapan kişi, eylemine son verdi.

Abone ol

DUVAR - İstanbul'daki 15 Temmuz Şehitler Köprüsü (eski adayla Boğaziçi Köprüsü) çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, polis ekipleri köprüyü her iki yönde araç girişine kapattı.

Köprüde çok sayıda polis ekibi bulunurken, araçların köprüye girişine izin verilmedi. Köprü girişlerinde yoğun araç kuyrukları oluştu.

DHA'nın geçtiği videoda, bir kişinin aracını köprünün üzerine park ettiği ve otomobilin üzerinde SMA yazdığı görüldü.

İstanbul Valiliği, köprüde bireysel bir eylem olduğunu, emniyetin tedbir amaçlı olarak köprü trafiğini durdurduğunu açıkladı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "15 Temmuz Şehitler Köprüsünde, üzerinde SMA yazan bir aracın saat 22.14’te yolu kapatması nedeniyle köprü trafiği çift yönlü olarak trafiğe kapatılmıştır. Aracı kullanan R.C.Ç. adlı şahsın 1,5 yıldır bipolar tedavisi gördüğü tespit edilmiştir. Emniyet görevlilerimiz şahısla müzakere etmiş ve şahıs ikna edilip teslim alınmıştır. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir" dedi.

Eylemcinin gözaltına alınmasının ardından köprü tekrar trafiğe açıldı. Eylemci sorgulanmak üzere Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne, otomobil ise Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

(HABER MERKEZİ)