18 enstrüman çalabiliyor

Otizmli Talha Ekinci 18 farklı müzik aleti çalabiliyor. Ekinci, Emre Altuğ ile tanışmak istiyor.

Abone ol

Elvan Yılmaz

4 yaşında otizmli olduğu öğrenilen Talha, 7 yaşına kadar konuşamadı. Sınıf öğretmeni olan annesi Ayla, kimya öğretmeni olan babası Mithat Ekinci sayesinde okula başlamadan okuma ve yazmayı öğrendi. 15 yaşında müzikle tanışan Talha, ilk olarak piyano, daha sonra ud, gitar, keman, ney gibi birçok farklı enstrüman çalmayı öğrendi.

Talha’nın hedefinde viyolensel çalmayı öğrenmek ve ünlü sanatçı Emre Altuğ'la tanışmak bulunuyor. Sahip olduğu yeteneğiyle herkesin büyük bir takdirini toplayan Talha’nın ayrıca kendisi de şarkılar söylüyor. Müzisyen yönünün yanı sıra sporda da başarılarıyla adından söz ettiren Talha’nın atletizmde Türkiye birinciliği bulunuyor.

'EMRE ALTUĞ'LA TANIŞMAK İSTERİM'

Çaldığı müzik aletlerinin yanı sıra viyolonsel çalmayı öğrenmek istediğini dile getiren Talha Ekinci, “7 yıldır müzikle uğraşıyorum. Ud, keman, bağlama, piyano çalabiliyorum. Vurmalı olsun, üflemeli olsun, tuşlu olsun 18 tane enstrüman çalabiliyorum. İlerde memur olmak istiyorum. Müziği hobi olarak yapacağım. Arkadaşlarıma konser verdim. En çok Emre Altuğ’u beğeniyorum. Onunla tanışmak isterim” dedi.

'ÇORUMU ÇORUM YAPACAK DEĞERLERDEN BİRİ'

Hitit Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Faruk Yamaner ise, Talha’nın sahip olduğu yeteneğiyle Çorum’u Çorum yapacak değerlerden birisi olacağını söyledi.

'HERKESİN TALHA'YA DESTEK OLMASI GEREKİYOR'

Talha gibi bir değere sahip çıkmanın güzel bir duygu olduğunu dile getiren Prof. Dr. Yamaner ise, “Talha’yı üniversitede yaptığımız etkinliklere davet ediyorum. Bizleri kırmıyor geliyor konser veriyor. Güzel bir sinerji yakaladı. Otizmli bireylerin sosyalleşmesinde sanat ve sporun nasıl önemli bir etken olduğunu Talha ispat etti. Biz bu değerleri çok zor buluyoruz ama çok kolay kaybediyoruz. Talha gibi bir değerin kaybedilmemesi, Çorum’daki herkesin Talha’ya destek olması gerekiyor. Talha çok şey istemiyor. 100 tane otizmli çocuğumuz var. Bunların hepsi bizim için bir değer. Bir sürü gencimizi gördük. Maalesef ellerine hiç enstrüman almamış, çalmamışlar. Ancak Talha, toplumda var olma mücadelesini örnek bir şekilde sergiliyor. Hitit Üniversitesi olarak biz bütün kapılarımızı, dezavantajlı kapılarımızı açtık” şeklinde açıklamada bulundu.

Otizmli gönüllüsü Emine Çelen de, “Yüreğe dokunmak için göz temasına, gözlerimize bakmasına gerek yok. Talha çaldığı enstrümanlarla yüreğimizin derinliklerine dokundu” ifadelerini kullandı.

18 farklı enstrüman çalabilen Talha’nın yeteneğinden etkilenen işletmeci Mehmet Karageriş ise, işletmelerinin kapısının her zaman Talha’ya açık olduğunu söyledi.

Sahip olduğu yetenekten çok etkilendiğini dile getiren Karageriş, “Talha, her zaman buraya gelebilir. Çok güzel enstrüman çalıyor. Ben çok etkilendim. Hedefinde viyolonsel çalmak var. İlk konserini gelip Talha burada versin” dedi.