2 ay sonra mazbatası elinden alındı, yerine eşi aday oldu

Karabük'te muhtar seçilen Fahri Bostancı'nın 'memnu haklarının elinde olmadığı' ortaya çıktı, mazbatası elinden alındı. Tekrarlanacak seçimlerde, yerine eşi Aysun Bostancı aday oldu...

Abone ol

DUVAR - 31 Mart seçimlerinin üzerinden yaklaşık 2 ay geçmesine rağmen itiraz süreçleri devam ediyor. 

Karabük'te ilçe seçim kuruluna yapılan şikayet üzerine 57 yaşındaki Fahri Bostancı’nın muhtar seçildiği seçim iptal edildi. 

DHA'nın aktardığına göre 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde Fahri Bostancı Karabük merkeze bağlı Aydınlıkevler Mahallesi’nde 566 oy alarak muhtar seçildi.

Diğer adaylar, Bostancı’nın "memnu haklarının elinde olmadığını" gerekçe göstererek ilçe seçim kuruluna itiraz etti. Yapılan incelemede Bostancı’nın 2014 yılında karıştığı bir kavga sebebiyle 2 yıl 6 ay hapis cezası aldığı, 5 yıl suç işlememek şartıyla hükmün açıklanmasının geri bırakıldığı ve memnu haklarının elinden alındığı ortaya çıktı.

Savunmasında, cezasının 12 Ekim 2023’te bittiğini belirten Bostancı, memnu haklarının elinden alındığından haberinin olmadığını ve bu nedenle haklarının iade edilmesi için herhangi bir adli süreç başlatmadığını söyledi. İlçe Seçim Kurulu, seçimin 2 Haziran’da tekrarlanmasına karar vererek Bostancı’nın mazbatasını geri aldı.

'YÜZ KIZARTICI SUÇUM YOK'

Tekrarlanmasına karar verilen seçimde aday olamayan Fahri Bostancı’nın yerine eşi Aysun Bostancı aday oldu. Aysun Bostancı, diğer 3 adayla birlikte seçim yarışına girecek. 

Yüz kızartıcı bir suç işlemediğini belirten Fahri Bostancı, yaşadıklarını şöyle anlattı: "2014 yılında eşim bir trafik kazası yaptı ve karşı tarafla kavga ettim. 2 sene 6 ay ceza aldım. Sabıkam olmadığından hükmün açıklanması geri bırakılması kararı verildi. Mahkeme memnu haklarımı o zaman almış. Bu konuda bilgim yok. Ben bunu yeni öğrendim. Sabıkam olsa, devlet bana zaten mazbatamı vermez. Benim yüz kızartıcı bir suçum yok. Muhtarlık yapmak için bütün şartlar bende mevcut... Memnu haklarımı geri alabilmek için 15 Haziran’da mahkemem var. Seçim 2 Haziran’da olduğu için haklarımız yetişmiyor. Bu yüzden ben kendim aday olamıyorum. Eşim Aysun Bostancı aday oldu." 

(HABER MERKEZİ)