2. Dünya Savaşı yıllarında Ayasofya: Amerikalı bir mimarın anıları

Bizans Enstitüsü, Ayasofya’nın mozaiklerini restore ettiği sırada, Amerikalı bir mimar da yapının mevcut mimari durumunu belgelemek için ailesiyle birlikte İstanbul’a geldi. Bu mimarın, gemi biletlerinden her türlü telgrafa kadar her şeyini arşivlemesi sayesinde, II.Dünya Savaşı başlarken Ayasofya’daki çalışmaların nasıl devam ettiği konusunda bilgi edinebiliyoruz.

DUVAR - Bizans Enstitüsü, Ayasofya’nın mozaiklerini restore ettiği sırada, Amerikalı bir mimar da yapının mevcut mimari durumunu belgelemek için, ailesiyle birlikte İstanbul’a geldi. Bu mimarın, gemi biletlerinden her türlü telgrafa kadar her şeyini arşivlemesi sayesinde, II.Dünya Savaşı başlarken Ayasofya’daki çalışmaların nasıl devam ettiği konusunda bilgi edinebiliyoruz. Mimar Robert Van Nice’in kişisel arşivi bugün Dumbarton Oaks arşivinde bulunuyor. (Görsel: Van Nice Ayasofya’da)

Haberin Devamı
Demiral’ın 'bozkurt selamına' tepki: 'Taraftarı, takımı, ülkeyi böldü' Makas açıldı: Bankalar ne kadar faiz veriyor? Rakamlar belli oldu: Meslek meslek zamlı memur maaşları Çeyrek final gündem: '3-7-0 başka bir büyüklük' Çeyrek finale yükselen futbolcuların kutlamasından kareler Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan herkese tebrik Barış Alper'e sitem