2 Fransız sporcu 'cinsel saldırı' suçlamasıyla Arjantin'de gözaltına alındı

Rugby maçı için Arjantin'e giden iki Fransız oyuncunun 'cinsel saldırı' iddiasıyla gözaltına alındığı açıklandı. Federasyon Başkanı Gill, sporcuların polis merkezinde tutulduğu bilgisini verdi.

Abone ol

DUVAR - Fransa Rugby Federasyonu (FFR) Başkanı Florian Gill, Güney Amerika turu sırasında haklarında 'cinsel saldırı' suçlamasında bulunulan iki Fransız rugby oyuncusunun Arjantin'de gözaltına alındığını açıkladı. Geçen haftasonu Mendoza'da Arjantin'i 28-13 yenen Fransa, cumartesi günü Buenos Aires'te yeniden Arjantin ile karşı karşıya gelmeden önce çarşamba günü Montevideo'da Uruguay'a karşı oynayacaktı. İki oyuncunun durumuna ilişkin dün Arjantin'de açıklama yapan Gill, bunun devam eden bir soruşturma olduğunu, Federasyon Başkan Yardımcısı Jean-Marc Lhermet ile birlikte Fransa'dan geldiklerini söyledi.

'İDDİALAR DOĞRUYSA BU, RUGBYNİN OLDUĞU HER ŞEYE AYKIRI'

Reuters'ın aktardığına göre, Gill, başkent Paris'ten yardımcısıyla birlikte geldiği Arjantin'de düzenlediği basın toplantısında, "Eğer gerçekler doğrulanırsa inanılmaz derecede ciddi" diye konuştu. Gill, sözlerini şöyle sürdürdü: "Düşüncelerimizi halihazırda o genç kadınla birlikte olmalı. Tekrar ediyorum; eğer gerçekse, bu, rugbynin yaptığı, inşa ettiği ve olduğu her şeye, 2 bin amatör kulübün her gün rugbye hayat vermek için yaptığı her şeye aykırıdır. Detaylar hakkında bilgi sahibi değilim. Ne olduğunu söyleyemem. Soruşturma devam ediyor. (Şüpheli sporcular) polis merkezindeler. Delegasyondan bir kişi onları görüp yiyecek bir şeyler götürmek için oraya gitti. Geri gidip onları görmeye de çalışacağız."

JAMINET DE IRKÇI İFADELERİ ÜZERİNE UZAKLAŞTIRMA ALMIŞTI

 Öte yandan, söz konusu gözaltılar, bir diğer rugby oyuncusu Melvyn Jaminet'nin ırkçı ifadeleri üzerine ülkesine geri gönderilmesinin ardından geldi. Jaminet, sosyal medyada yayınlanan bir videoda ırkçı bir ifade kullanmasının ardından pazar günü turnuvadan uzaklaştırılarak evine gönderilmişti. 25 yaşındaki sporcunun söz konusu videoda Araplara karşı ayrımcı ifadeler kullandığı görülmüş, oyuncu, videonun tepki çekmesinin ardından Instagram hesabından bir paylaşım yaparak özür dilemişti.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)