'2. Kazım Koyuncu Kültür, Sanat ve Çocuk Şenliği' düzenlendi

Hopa Kültür Sanat Evi ve Hopa Belediyesi'nin iş birliğiyle '2. Kazım Koyuncu Kültür, Sanat ve Çocuk Şenliği' düzenlendi.

Abone ol

DUVAR - Hopa Kültür Sanat Evi ve Hopa Belediyesi'nin iş birliğinde '2. Kazım Koyuncu Kültür, Sanat ve Çocuk Şenliği' düzenlendi. Şenlikte, öykü atölyesi, doğa yürüyüşü, söyleşi, ödüllü satranç turnuvası gibi birçok etkinlik yer alıyor.

ANKA’nın haberine göre, şenlik kapsamında düzenlenen söyleşiye katılan TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, şunları söyledi:

"İslam dünyasında şeriat ve hilafet ve saltanat devletini yıkıp yerine demokratik ve laik rejimi kuran ilk ülkedir. Modern cumhuriyet kurdular. 1940'lara gelindiğinde Türkiye lokomotifini kendisi yapıyordu, tersanelerde gemisini üretiyordu, uçak fabrikalarında uçak yapıyordu, kamyon fabrikalarında kamyon üretiyordu. 1937 Kayseri uçak fabrikasında üretilmiş uçaklardan biri Almanya’da müzede, diğeri Danimarka’da müzede satmışlar ve altmış uçağı da ihraç etmişler. Sümerbank’ı, demir çelik sanayisini kuruyor ve o dönemde Sovyetler Birliği'nin büyük desteğiyle gerçekleştiriyor ama gelin görün her devrimin bir dramı vardır. Cumhuriyet devrimi de dünyada ihanete uğrayan devrimler arasındadır. Yarım bırakılmış devrimdir çünkü. Cumhuriyet’i kuran kadronun bir kısmında bir muhafazakar damar vardır. 1950’lerden itibaren ki İsmet İnönü’n 2. Dünya Savaşı’nda izlemiş olduğu yanlış politikanın sonucu olarak Türkiye NATO’ya üye olur ve NATO Türkiye’de çok partili rejimi zorlar ve Demokrat Parti’nin iktidara gelişiyle bir karşı devrim süreci işlemeye başlar. Fakat temeli sağlam atılmış cumhuriyet olduğu için bu 1980’lere 12 Eylül’e ve hatta bu anlamda 2000’li yıllara gelir."

(ANKA HABER AJANSI)