2 kuzen cinayeti 11 yıl sonra çözüldü

Balikesir'de 10 yaşında öldürülen kuzenlerin katil zanlıları yakalandı. 11 yıllık cinayet adli tıp raporuyla çözüldü.

Abone ol

DUVAR - Balıkesir'in Savaştepe ilçesi Karacalar köyünde okula giderken kaybolup 44 gün sonra cesetleri bulunan 10 yaşındaki kuzenler Büşra ve Tuğçe'nin katil zanlıları 11 yıl sonra yakalandı.  TV 8'de yayınlanan Gerçeğin peşinde programında Serap Paköz'ün cinayetle ilgili adli tıp raporunu açıklamasının ardından 6 kişi gözaltına alındı.

O yıllarda Savaştepe'de küçük bir kız çocuğa cinsel saldırıdan cezaevine giren 4 kişiyle ilgili araştırma yapıldı. Adli Tıp raporuna göre, Büşra Karabacak’ın tırnakları arasında iki ayrı erkeğe ait DNA tipi tespit edildi. Raporda  Büşra Karabacak’ın, tırnakları arasından çıkan DNA ile Seyhan Y.’nin DNA’sı örtüştüğü söyleniyor.. Bu tespitten HTS kayıtlarında yapılan incelemelerle katil zanlılarına ulaşıldı. Katil zanlıları Seyhan Y. ve Ayhan Y'nin kardeş olduğu öğrenildi. Olayla ilgili firari bir de firari şüpheli bulunuyor.  Firari şüphelinin cinayete teşebbüs ve cinsel saldırıdan da arandığı ortaya çıktı. İbrahim Erenci, çocukların cansız bedenlerinde üçüncü bir erkeğe ait daha DNA örneği olduğunu, o zanlı nın bulunması için de çalışmaların sürdüğünü açıkladı.

Erenci birkaç gün önce yaptığı açıklamada “Varılan sonuç Büşra Karabacak’ın, tırnakları arasından çıkan DNA ile Seyhan Y.’nin DNA’sı örtüşüyor; fakat kimliklendirme yapıldığında birebir örtüşme sağlanmıyor. Savcının konu ile ilgili söylediği; erkek akrabalarının içinde bu suçu işlemiş bir kişi olabilir. Geriye dönük olarak cinsel istismar suçları işlemiş kişiler üzerinde bu nedenle duruluyor” demişti. Dün gece sabaha karşı yapılan eş zamanlı operasyonla iki kardeş olan katil zanlıları Seyhan Y. ve Ayhan Y. ve onlara yardım eden 4 kişi evlerinden gözaltına alındı.

KUZENLER 44 GÜN SONRA BULUNMUŞTU

Savaştepe'nin Karacalar Kırsal Mahallesi'ndeki Mustafa Kangal İlkokulu 4-B sınıfına giden Büşra Karabacak ile kuzeni Tuğçe Yıldırım, 21 Mart 2006'da öğle arasında evlerinde yemek yedikten sonra yaklaşık 1 kilometre mesafedeki okullarına giderken kaybolmuştu. En son okul yolunda görülen kuzenler, akşam her zaman geldikleri saatte evlerine dönmeyince, yakınları durumu Jandarma'ya haber verildi. Kuzenlerin okula da gitmedikleri anlaşılınca, kayıp kuzenler 44 gün boyunca arandı. 44 günün sonunda İki kızın cesetleri evlerine 8 kilometre mesafedeki komşu Çamurlu Mahallesi yakınlarındaki bir menfezde, poşete sarılı olarak bulundu. Bursa Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsinin ardından iki kuzen, yüzlerce kişinin katıldığı cenaze töreninin ardından Karacalar Mahallesi Mezarlığı'nda yan yana toprağa verildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TALİMAT VERMİŞTİ

Kızları Büşra kuzineyle birlikte cinayete kurban giden 43 yaşındaki Hanife ve 47 yaşındaki Mustafa Karabacak çifti, olayın faillerinin bulunması için başvurmadık yetkili bırakmadı. Cinayetin çözüleceği ümidiyle yaşayan aile, 2011'de dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü. Erdoğan, dönemin vali ve emniyet müdürüne talimat verdi. Karabacak çifti, dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e de mektup yazmıştı. (Haber Merkezi)