2 yaşındaki çocuk öldü: Beyin yiyen amip nedir? Nasıl bulaşır?

ABD’de 2 yaşında bir çocuk, 'beyin yiyen amip' olarak da bilinen Naegleria fowleri nedeniyle hayatını kaybetti. Yetkililer, Naegleria fowleri'nin toprakta ve ılık tatlı suda yaşadığını bildirdi.

DUVAR - ABD’nin Nevada eyaletinde 2 yaşında bir çocuk 'beyin yiyen amip' nedeniyle hayatını kaybetti. Nevada Kamu ve Davranış Sağlığı Bölümü, çocuğun 'beyin yiyen amip' olarak da bilinen Naegleria fowleri nedeniyle öldüğünü duyurdu. Çocuğun, söz konusu hastalığı Lincoln County'de yer alan bir kaplıcada kaptığı belirtildi.

Sağlık yetkililerin açıklamasında, 'beyin yiyen amip'in toprakta ve ılık tatlı sularda yaşadığı ve vücuda burundan girerek beyne ulaştığı, burada ise beyin dokusunu yok ederek ölümcül bir enfeksiyona neden olduğu aktarıldı.

Haberin Devamı
Demiral’ın 'bozkurt selamına' tepki: 'Taraftarı, takımı, ülkeyi böldü' Makas açıldı: Bankalar ne kadar faiz veriyor? Rakamlar belli oldu: Meslek meslek zamlı memur maaşları Çeyrek final gündem: '3-7-0 başka bir büyüklük' Çeyrek finale yükselen futbolcuların kutlamasından kareler Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan herkese tebrik Barış Alper'e sitem