20. İbrahimşehir Aşırtmalı Aba Güreşleri'nde kazanan Alper Arslan

Alper Arslan, 420 güreşçinin mücadele ettiği 20. İbrahimşehir Geleneksel Aşırtmalı Aba Güreşleri'ni kazanarak başpehlivan oldu.

Abone ol

DUVAR - Şehitkamil Belediyesi’nin ev sahipliğinde bu yıl 20’ncisi düzenlenen İbrahimşehir Geleneksel Aşırtmalı Aba Güreşleri sona erdi.

420 güreşçinin mücadele ettiği organizasyonda başpehlivanlık ünvanını, Antep adına yarışan M. Alper Aslan kazandı. Yarışmada takım olarak Antep birinciliği elde etti. Hatay ikinci, Maraş ise üçüncü sırada yer aldı. 

Şehitkamil Belediyesi, Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu ve İbrahimşehir Aşırtmalı Aba Güreşleri Yaşatma ve Dayanışma Derneği’nin katkılarıyla düzenlenen Geleneksel Aşırtmalı Aba Güreşleri, Aba Güreşi Sahası’nda gerçekleşti. 

Törende konuşan Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı Arkın Bereketoğlu, geleneksel sporların önemine dikkati çekerek, bu sporların yaşatılması ve yaygınlaştırılması için belediye olarak yatırımlarını kararlılıkla sürdüreceklerini belirtti.

Aba güreşi gibi geleneksel sporların daha nitelikli ve modern tesislerde yapılabilmesi için gerekli altyapı çalışmalarına hız vereceklerini kaydeden Bereketoğlu, organizasyona katılan tüm güreşçileri tebrik ederek başarı diledi.