20 yüksek yargıca soruşturma

Yargıtay ve Danıştay'ı yeni baştan düzenleyen yasaya karşı tepkilerini düzenledikleri basın toplantısıyla dile getiren 21 Yargıtay ve Danıştay üyesi hakkında soruşturma başlatıldı. Gerekçe, 'mesleğin şerefine aykırı hareket etmek'.

Abone ol

DUVAR - Yargıtay ve Danıştay yasasının değiştirilerek, üyelerin yüzde 25'in doğrudan Cumhurbaşkanı tarafından atanmasını öngören yasa değişikliğine tepki gösteren yüksek yargıçlar mercek altına alındı. Yasaya tepki amacıyla Yargıtay önünde basın açıklaması yapan 2’si Danıştay, 18’i Yargıtay üyesi 20 yargıç hakkında soruşturma başlatıldı.

Cumhuriyet'in haberine göre, Yargıtay ve Danıştay’ın kendi içlerinde başlattığı soruşturmanın gerekçesi, “mesleğin şerefine aykırı tutumda bulunmak” olarak gösterildi.

Yargıtay Yasası’nın “Yüksek Disiplin Kurulu” başlıklı 19. maddesi; Yüksek Disiplin Kurulu’nun Yargıtay üyeliği vakar ve onuruna dokunan, kişisel haysiyet ve itibarını kıran veya görev icaplarına uymayan davranışta bulunduğu tespit edilen üyeler hakkında eylemlerinin ağırlığına göre “Uyarma” veya “Görevden çekilmeye davet” işlemlerinden birinin uygulanacağını hüküm altına alıyor. Yargıtay ve Danıştay’ın söz konusu üyeler hakkında kesin kararını önümüzdeki günlerde vermesi bekleniyor.

Haberin tamamı