200 milyonda bir ihtimal gerçekleşti

Bu sevimli üçüzler 200 milyonda bir görülen mucizenin adı! Üçüzler, fiziksel olarak birbirlerine benzemenin dışında, genetik olarak da birebir aynı özellikleri taşıyor.

Abone ol

DUVAR - İngiltere'de yaşayan, bir kız çocuğu annesi 23 yaşındaki Becki-Jo Allen, üçüz bebek sahibi olacağını öğrendiğinde kısa süreli bir şok yaşadı.

Ancak genç anne, üçüzlerinin 200 milyonda bir görülen bir ihtimalle dünyaya geldiğini öğrendiğinde şaşkınlığı daha da arttı.

NTV'deki habere göre, Becki-Jo Allen, çevredeki annelerin üçüzlerin birbirine aşırı derecede benzemesine dikkat çekmesinin ardından DNA örneklerini test için göndermeye karar verdi.

Test sonucunda, bugün 10 aylık olan Roman, Rocco ve Rohan isimli sevimli üçüzlerin 200 milyonda bir görülen ihtimalle dünyaya geldiği ortaya çıktı.

Üçüzler, fiziksel olarak birbirlerine benzemenin dışında, genetik olarak da birebir aynı özellikleri taşıyordu.

Özdeş üçüzler, döllenmiş yumurtanın ikiye bölünmesiyle meydana geliyor. Kısırlık tedavisi olmadan bu ihtimalin gerçekleşmesi ise 60 bin ile 200 milyonda bir arasındaki sıklıkta görülüyor. en çocuklarını ayırt etmekte zorlanmadığını belirten genç anne, üçüzlerinin doğum lekeleri sayesinde Roman Rocco ve Rohan'ı karıştırmadığını söyledi.