2016 DGS'de nasıl tercih yapacaksınız?

2016-DGS ek yerleştirme tercih işlemleri başladı. İşte DGS ek tercih kulavuzu ve tüm detaylar...

Abone ol

DUVAR - Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen Dikey Geçiş Sınavı (DGS) tercih işlemleri bugün saat 10.00'da başladı. 2016-DGS ek yerleştirme tercih işlemleri 3 - 7 Kasım 2016 tarihleri arasında aday tarafından, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleri kullanılarak elektronik ortamda yapılacak.

2016-DGS EK TERCİH İŞLEMLERİ İÇİN TIKLAYIN

TERCİH ÜCRETİ NE KADAR?

Ek yerleştirme için tercih ücreti 15,00 TL'dir. Ek yerleştirme için tercih yapmak isteyen adaylar, tercih ücretini, ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan“ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile 3-8 Kasım 2016 tarihleri arasında yatıracaklardır  Ücret yatırma işlemi 8 Kasım 2016 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir. Banka/ATM’lerden tercih ücreti yatırılmamalıdır. Adaylar, tercihlerini yaptıktan sonra tercih ücretini yatırarak tercih işlemlerini tamamlayacaklardır. Süresi içinde ek yerleştirme tercih ücretini yatırmayan adayların yapmış oldukları tercihler geçersiz sayılacak ve ek yerleştirme işlemine dahil edilmeyecektir.

2016-DGS EK TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

SONUÇLARIN DUYURULMASI

Ek yerleştirme sonuçları, ÖSYM’nin internet sayfasında yayınlanacak, adaylara ek yerleştirme sonuç belgesi gönderilmeyecektir. Yüksek öğretim programlarına yerleşen adayları gösteren fotoğraflı yerleştirme sonuçları, adayların yerleştirildikleri yüksek öğretim programlarının bağlı olduğu üniversite rektörlüklerine ÖSYM tarafından elektronik ortamda gönderilecektir. Bir yüksek öğretim programını kazanan adayların, sınav sonuçları açıklandıktan sonra sonuç belgelerinde belirtilen tarihlerde yerleştirildikleri programa kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir.