2020 Türkiye: Yılsonu bilançosu

Türkiye'nin 2020 yılındaki salgınla mücadele, iç politika, dış politika ve ekonomi alanındaki gelişmelerini özetleyen gazeteci Murat Yetkin, "Dünya bir belirsizlik içinde, en azından 2021’in ilk yarısında görülmemiş belirsizlikler var" dedi.

Abone ol

DUVAR - Gazeteci Murat Yetkin, Türkiye'nin 2020 yılı bilançosunu ele aldı, 2021'e dair belirsizliklerinin arttğına dikkat çekti.

'2020 Türkiye: yılsonu bilançosu' başlıklı yazısında Çin’den yayılan korona virüsünün dünyayı da Türkiye'yi de kötü vurduğunu belirten Yetkin, şunları yazdı:

Etkilerinin kolay kolay geçmeyeceği anlaşılıyor. Onlarca yıldır küresel ekonominin gidişinin konuşulduğu Davos Dünya Ekonomik Forumu geleneksel Ocak toplantısını, uluslararası siyasi gidişin konuşulduğu Münih Güvenlik Konferansı da geleneksel Şubat toplantısını 2021’de yapmayacak. Yılın ikinci yarısına belirsiz bir tarihe ertelediler. 2020’de yapılmayıp 2021’de yapılacağı açıklanan Tokyo Olimpiyat oyunlarının yapılması da kolay görünmüyor. Dünya bir belirsizlik içinde, en azından 2021’in ilk yarısında görülmemiş belirsizlikler var. Bu belirsizlikler içinde Türkiye’yi 2021’de nelerin beklediğini kestirmek için değişik alanlarda 2020’yi nasıl kapattığımıza bakmak gerekiyor. İşte Türkiye’nin yıl sonu bilançosu.

YAZININ TAMAMI