2020'ye damga vuran iklim protestoları

Covid-19'un damga vurduğu 2020 aynı zamanda, Dünya’nın geleceğine ve iklim krizine dair endişe yaratan birçok doğa olayına ve felakete sahne oldu. İklim değişikliğiyle mücadele eden binlerce kişi, bu doğa olaylarının 'yaşanıp bitmediğine', etkilerinin tam anlamıyla henüz görülmediğine dikkat çekmek için sokağa döküldü. İşte 2020'de farklı alanlarda farklı örneklerle ortaya konan iklim mücadelesi...

İKLİM VE GELECEK HAKKI

DUVAR - Eylül 2019’daki Küresel İklim Grevi sonrası çocuklar ve gençler 2020’de geleceklerinin korunması için grevlerine devam etti. İsveç’te Greta Thunberg'in iklim grevi ikinci senesini, Türkiye’de Atlas, Hindistan’da da Licypriya birinci senelerini doldurdu. "B Gezegeni yok" diyen eylemciler "Benden sonrası tufan" söyleminin risklerini hatırlattı; ‘çevrimiçi ve çevrimdışı her yerde’ çağrısıyla 5. Küresel İklim Grevi’ni dijital ortamda düzenledi. 

Haberin Devamı
İslam Memiş'ten altın ve gümüş uyarısı: Çarşı pazar karışır Sıcaklardan bunalanlar için Antalya’nın muhteşem yaylaları Gündem kademeli emeklilik: Önce 2000 sonra 2008... La Liga'nın en çok kazananları: Birinci şaşırttı, Arda listede yok Sürücüler dikkat: 22 Temmuz güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları TCMB anketi açıklandı: Beş ay sonra dolar/TL ne kadar olacak?