2022 yılında Türkiye'ye iade edilen tarihi eserler

Bu yıl, bin 120 tarihi eser niteliğindeki kültür varlığı Türkiye'ye iade edildi. İade edilen eserler arasında İngiltere'den getirilen Eros Başı ve ABD'den getirilen Lucius Verus heykeli de bulunuyor.

DUVAR- ABD'den iade alınan pişmiş toprak çömlekler

Amerika Birleşik Devletleri, Kentucky Sınır ve Muhafaza Bürosu tarafından 13 Mayıs 2010 tarihinde el konan 21 adet pişmiş toprak kap Türkiye'den uzmanlar tarafından incelendi. Anadolu kökenli, Roma Dönemi'ne ait yerel kaplar olduğu anlaşılan kültürel varlıkların Türkiye'ye iadesi istendi. Toprak kaplar, ABD’de süren adli sürecin tamamlanmasının ardından 2022 yılının başında Washington Türkiye Büyükelçiliği'ne teslim edildi. 18.01.2022 tarihinde Türkiye’ye getirilen kültür varlıkları Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesinde koruma altına alındı.

Haberin Devamı
Dünyanın en ateşli taraftarları belli oldu: Süper Lig’den 1 takım var Haniye için Ayasofya'da cenaze namazı: Ali Erbaş yine kılıç kuşandı Cuma gününün akaryakıt fiyatları belli oldu: Benzin, motorin, LPG Instagram'a 'süresiz' erişim engeli: Uzman isim 'gerekçe'yi açıkladı BEDAŞ paylaştı: İstanbul'da yarın elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler En düşük faizli konut kredisi veren bankalar belli oldu