2024'te yaşamınızı nasıl iyileştirebilirsiniz?

Araştırmalar, çoğu insanın hedeflerini yıl ortasına doğru terk ettiğini gösteriyor. Uzmanlar, gerçekçi amaçların daha başarılı olabileceğini söylüyor.

DUVAR - Yeni yılın gelişiyle birlikte, yeni kararlar alan ve amaçlar belirleyenlerin yüzde 12 ila yüzde 45'i bu girişimlerden sadece bir ay sonra vazgeçiyor. Araştırmalara göre, insanların çoğu hedeflerini yıl ortasına doğru terk ediyor. Bu başarısızlıklar, psikologların yıllık "yanlış umutlar sendromu" diye tanımladıkları duruma yol açıyor.

Ancak ulaşılabilecek hedefler koymanın daha iyi olduğunu gösteren kanıtlar da var. Araştırmalar, daha amaca yönelik, daha gerçekçi, başarının kolaylıkla ölçülebileceği amaçların, sigarayı ya da içkiyi bırakmak gibi bir şeylerden yoksun kalmak ya da kaçınmak gibi hedeflere odaklananlara kıyasla daha başarılı olabileceğini gösteriyor.

BBC Future ekibi, bilimsel temelli ipuçlarını kullanarak odaklanabileceğiniz 7 boyutu derledi...

Haberin Devamı
İslam Memiş'ten altın ve gümüş uyarısı: Çarşı pazar karışır Sıcaklardan bunalanlar için Antalya’nın muhteşem yaylaları Gündem kademeli emeklilik: Önce 2000 sonra 2008... La Liga'nın en çok kazananları: Birinci şaşırttı, Arda listede yok Sürücüler dikkat: 22 Temmuz güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları TCMB anketi açıklandı: Beş ay sonra dolar/TL ne kadar olacak?