21. Altın Safran Film Festivali'nde ödüller verildi

21. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu. Serbest kategoride En İyi Belgesel Ödülü'nü Alican Abacı aldı.

Abone ol

DUVAR - Safranbolu Belediyesi tarafından bu yıl 21'incisi düzenlenen Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali'nin ödül töreni Safranbolu Belediyesi Leyla Dizdar Kültür Merkezi'nde düzenlendi. Festival, 2 ayrı yarışmaya ev sahipliği yaptı. Belgesel Film kategorileri ve Fotoğraf dallarında jürinin değerlendirmesinin ardından dereceye giren yarışmacılara ödülleri takdim edildi.

 21. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali Ödül Töreni, Karabük Valisi Fuat Gürel, Safranbolu Kaymakamı Mehmet Türköz, Festival Organizasyon Komite Başkanı ve Belediye Başkanı Elif Köse, Festival Organizasyon Komite Üyeleri, Jüri üyeleri, dereceye giren katılımcılar ve vatandaşların katılımı ile gerçekleşti.

EN İYİ FİLM ÖDÜLÜ ARASH ES'HAGHİ'NİN

Törende, profesyonel kategoride Arash Es'Haghi'nin belgeseli "Gracefully" En İyi Film seçildi. Profesyonel film kategorisinde Jüri Özel Ödülü, "Aynı Evin Çocukları" ile Hasan Özgen ve Kurtuluş Özgen'e verildi.

AMATÖR FİLM KATEGORİSİNDE EN İYİ FİLM ÖDÜLÜ 'UZAKLARDA'YA VERİLDİ

Amatör film kategorisinde En İyi Belgesel Film Ödülü'ne "Uzaklarda" isimli eseriyle Arjin Civan Şahin, aynı kategoride Süha Arın Özel Ödülü'ne "Orman Çakalları" filmiyle Tufan Yıldız, Jüri Özel Ödülü'ne de "Kördüğüm" ile Selim Uyar layık görüldü.

SERBEST KATEGORİDE EN İYİ BELGESEL: UÇURUMUN KIYISINDA

Serbest kategoride En İyi Belgesel Ödülü'nü ise, "Uçurumun Kıyısında" ile Alican Abacı alırken, serbest kategoride Jüri Özel Ödülü, "Satlık" eseriyle Nurselin Aktaş'ın oldu. En İyi Proje Ödülü'nü ise "Safranbolu'da Bir Başkan" isimli çalışmasıyla Alper Şahin aldı.

Dereceye giren belgesel filmlerin ve kazananı daha önce duyurulan fotoğrafların ödüllerini, Festival Komitesi Başkanı Elif Köse, Safranbolu Kaymakamı Mehmet Türköz, Karabük Valisi Fuat Gürel ve protokol üyeleri tarafından verildi.