25 euro'ya 'negatif garantili' test

“Bon Plan Turkey Pro” isimli bir şirketin yaz tatilinde Türkiye’ye gelenlere dönüş yolunda 'negatif PCR testi' teklif ettiği iddia edildi.

Abone ol

DUVAR - Sosyal medya sitesi Instagram’da yüz binden fazla takipçisi bulunan ve “tur şirketi” olduğu belirtilen “Bon Plan Turkey Pro” isimli şirketin, Türkiye’den yurtdışına çıkacaklara sahte PCR testi verdiği ortaya çıktı. Şirket yetkililerinin kendilerini arayanlara, “Negatif test konusunda problem yok. Buraya gelmenize de gerek yok. Siz bugün istiyorsunuz, yarın test elinizde. Ücreti kişi başı 25 euro” dediği iddia edildi. 

'DOĞRU ANLADINIZ NEGATİF PCR VERİYORUZ...'

Cumhuriyet gazetesinden Zehra Özdilek'in haberine göre“Bon Plan Turkey Pro” isimli şirket, yurtdışında yaşayanlara ve turistlere istekleri doğrultusunda 25 euro karşılığında negatif PCR testi veriyor. Haberde müşteri gibi iletişime geçilen ve aksanlı Türkçe konuştukları belirtilen şirket yetkililerinin verdikleri negatif PCR testlerin 'vergisiz' olduğunu belirterek, “Bugün talep edersen test yarın elinde. Gelip sürüntü vermenize gerek yok. Doğru anladınız. Negatif PCR veriyoruz, problem yok. Uçak bileti ve pasaport fotoğrafları lazım. Fiyatta indirim mümkün değil" dedikleri ifade edildi.

‘RİSKE ATMAMALIYIZ’

İki aylık tatilin ardından yaşadığı Avrupa ülkesine dönmek için PCR testi almak isteyen ve arkadaşlarından “Bon Plan Turkey Pro” ismini duyduğunu dile getiren bir kişi, “Ben normal test yapıp PCR sonucu veriyorlar sandım. Durum farklıymış. Fiziksel olarak hiçbir işlem yapmadan direkt negatif sonucu sana gönderiyorlar. Bazı tanıdıklarım aldı. 250 TL ödedi. Sınırları geçerken PCR isteyen ülkelerde bir sıkıntı yaşamadılar. Fakat ben böyle bir sahtekârlık yapmak istemedim. Sağlık sonuçta, kimsenin hayatını riske atmamalıyız” dedi. (Kaynak)