'25' sınırı kalktı, ev sahipleri coştu: Yeni ev kiralama kriterleri

Son 2 yıldır kira kontratı yenileme dönemlerinde yüzde 25 zam sınırı uygulanırken, bu sınır 1 Temmuz itibarıyla sona erdi. Ev sahipleri kiranın yanında yeni kriterler de talep ediyor.

DUVAR - KİRA artışında yüzde 25'lik sınır, 1 Temmuz itibarıyla sona erdi. Kira bedelleri bir anda yükselirken, ev sahiplerinin kiracı kriterleri de arttı. İzmir Emlak Kulübü Derneği Başkanı Rıdvan Akgün, "Geçmişte insanlar, boş evlerini kiraya verebilmek için bin takla atardı. Şimdi ise öyle bir konuma geldik ki GBT (Genel Bilgi Toplama) isteyenler de var. KKB (Kredi kartı bilgisi) isteyen de var. Ekonomik olarak insanların bankalara borcu olup olmadığı ile ilgili araştırma, findeks raporu isteyenler de var. Mutlaka kefil istiyorlar. Mutlaka çalışsın, düzenli geliri olsun, maaşı olsun, tahliye taahhütnamesi versin gibi şartları var" dedi.

Haberin Devamı
FourFourTwo en heyecan verici 50 genci sıraladı: Arda Güler ilk 3'te Faiz oranları değişti: 2 milyon TL'nin aylık getirisi belli oldu En çok göç veren iller belli oldu: Deprem ve ekonomi etkisi Benzin ve motorinde tabela değişti: 14 Ağustos akaryakıt fiyatları Antalyalı ailenin kabus gibi İstanbul tatili: Şu an parasız kaldık Konut kredisinde son durum: 1 milyon TL'nin geri ödemesi değişti