282 otel konkordatoya başvurdu mu?

Bodrum'da istenen doluluğun yakalanamaması gerekçesiyle 282 otelin konkordatoya başvurduğu iddia edilmişti. Teyit, söz konusu iddiaya inceledi.

Abone ol

DUVAR - Muğla'nın dünyaca ünlü turizm merkezi Bodrum ilçesinde turizm sezonunda otellerin boş kaldığı ve karlılığın düştüğü gerekçesiyle 282 otelin konkordatoya başvurduğu iddia edilmişti.

Konuyu inceleyen doğrulama platformu Teyir.org, iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Teyit.org'un konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bodrum’da 282 otelin konkordato başvurusunda bulunduğu iddiası sosyal medyada paylaşıldı. Kimi haberlerde ise konkordatoya başvuran otel sayısının 238 olduğu söylendi.

Bodrum Turistik Otelciler İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği (BODER) kendisini kaynak göstererek paylaşılan iddianın gerçeği yansıtmadığına dair basın açıklamasında bulundu.

BODER Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Dengiz sosyal medya hesabından da iddiayı yalanladı. Ayrıca Bodrum Kaymakamlığı son üç yılda Muğla genelinde üç otelin konkordato ilan ettiğini ve bu turizm sezonunda ise Bodrum'da konkordato ilan eden herhangi bir otelin bulunmadığını açıkladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda güncel olarak kayıtlı bulunan Bodrum’dan 372 otel var. Bu açıdan Bodrum’da 282 otelin konkordatoya başvurması gerçekçi görünmüyor. Yani kaynak haberde ifade edilen ve tüm otelleri kapsayan sayı sadece Bodrum gibi dolaşıma girmiş denebilir."

(HABER MERKEZİ)