'3. Bölgesel Gazeteciler Günleri' 26-28 Ekim'de düzenlenecek

'3. Bölgesel Gazeteciler Günleri' 26-28 Ekim tarihleri arasında çevrimiçi gerçekleştirilecek. Balkan ülkelerinden gazetecilerin katılacağı etkinlikte ifade ve basın özgürlüğü sorunları tartışılacak.

Abone ol

DUVAR - Civil Rights Defenders tarafından düzenlenen '3. Bölgesel Gazeteciler Günleri' etkinliği 26-28 Ekim 2021 tarihlerinde çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek.

Etkinlik, Batı Balkanlar'da çalışan gazeteciler, medya uzmanları ve karar verici konumundaki kamu yöneticileri konuşmalar yapacak ve bölgede ifade ve basın özgürlüğü alanında yaşanan sorunları tartışacak. Bu yıl özel olarak, Covid-19 pandemisinin bölgedeki gazeteciliği nasıl dönüştürdüğü, araştırmacı gazeteciliğin etkileri ve yapay zeka ile sosyal media algoritmalarının sonuçları da tartışılacak.

Üç gün sürecek etkinlikte ilk gün "COVID-19 gazeteciliği nasıl etkiledi?", ikinci gün "Otoriter baskılara rağmen araştırmacı gazetecilik", üçüncü gün "Yapay zeka ve medya" başlıklı oturumlar düzenlenecek.

Etkinlik, pandemi koşulları nedeniyle bu yıl çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek. Konuşmalar sırasında Türkçe simultane çeviri yapılacak. (HABER MERKEZİ)

KAYIT İÇİN