3 işsiz madencinin evi yandı, maden işçileri dayanışma çağrısı yaptı

Ermenek'e bağlı Gökçeseki Köyü'nde önceki gece çıkan yangında 3 işsiz madenci evlerini ve hayvanlarını kaybetti. Köydeki komşularına sığınan 3 madenci için Ermenek Maden İşçileri Meclisi acil dayanışma çalışması başlattı.

Abone ol

DUVAR- Karaman'ın Ermenek ilçesine 20 kilometre uzaklıkta bulunan Gökçeseki Köyü'nde Nebi Pilan'ın evinde önceki gece bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler ahşap olan evi tamamen sardı.

Kontrol edilemeyen alevler daha sonra yan tarafta bulunan amca çocukları Yusuf Başkara ve Abdullah Başkara'nın evlerine sıçradı. Sokakların dar olması nedeniyle olay yerine ulaşmakta itfaiye ekipleri uzun uğraşlar sonunda alevlere müdahale etti ancak 3 ev de tamamen kullanılamaz hale geldi.

ACİL DAYANIŞMA ÇAĞRISI

Bağımsız Maden İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu, evsiz kalan 3 kişinin işsiz maden işçileri olduğunu belirtip dayanışma çağrısı yaptı. Aksu sosyal medya hesabından Haluk Levent'i de etiketleyerek şu mesajı yayınladı: Karaman / Ermenek Gökçeseki köyünde üç işsiz kardeşimizin evleri bugün yaşanan yangında itfaiye de yetişmeyince tamamıyla yandı. Hayvanları hayatlarını kaybetti. Aileler köyde komşularında kalıyorlar. Ermenek Maden İşçileri Meclisi acil dayanışma çalışması başlattı." (HABER MERKEZİ)