3 soru 3 cevap: Kiraya yüzde 25 zam sınırı ve hapis cezası

Konut kiralarına yüzde 25 fiyat sınırlaması devam edecek mi diye sorulurken Adalet Bakanı Bozdağ fahiş zam yapan ev sahiplerine hapis cezası verilebileceğini söyledi. Uzmanlar, konuyla ilgili konuştu.

DUVAR - Artan konut kiraları geçen sene hükümetin kira artışına yüzde 25'lik sınır getirmesiyle kontrol edilmeye çalışılmıştı. Geçen yıl Haziran'da Resmi Gazete'de yayımlanan kararla, konutta kira artışı sınırlanmış ve 11 Haziran 2022-1 Temmuz 2023 tarihleri arasında yenilenen sözleşmelerde, konut kiralarına bir önceki yılın yüzde 25'inin üzerinde artış yapılamayacağı belirtilmişti. Temmuz ayının da yaklaşmasıyla bu uygulamanın devam ettirilip ettirilmeyeceği merak ediliyordu.

Haberin Devamı
Demiral’ın 'bozkurt selamına' tepki: 'Taraftarı, takımı, ülkeyi böldü' Makas açıldı: Bankalar ne kadar faiz veriyor? Rakamlar belli oldu: Meslek meslek zamlı memur maaşları İslam Memiş'ten dolar ve altın uyarısı: Cuma gününe hazır olun Çeyrek final gündem: '3-7-0 başka bir büyüklük' Çeyrek finale yükselen futbolcuların kutlamasından kareler