3 yaşındaki çocuğun cinsel istismara uğradığı iddiası

Çorum’da, 3 yaşındaki bir çocuğun hastanede hayatını kaybetti. Çocuğun annesi ve erkek arkadaşı tutuklandı.

Abone ol

ÇORUM - İddiaya göre dün 3 yaşındaki bir erkek çocuğu kalp rahatsızlığı nedeniyle annesi Z.B.A ve birlikte yaşadığı B.Ç tarafından Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi.

Hastanede yapılan tıbbi müdahale esnasında sağlık görevlilerince çocuğun fiili livataya maruz kalmış olabileceği şüphesi üzerine adli soruşturma başlatıldı. Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı her iki şüpheliyi, "nitelikli kasten öldürme ve ölümle neticelenen çocuğa karşı cinsel istismar" suçlarından tutuklanmaları talebiyle Sulh Ceza Hâkimliğine sevk etti.

Çorum Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Hastaneye getirilen erkek çocuğun yapılan müdahalelere rağmen ölmesi üzerine şüphelilere yönelik gözaltı, arama ve el koyma ile dijital materyaller üzerinde inceleme ve moleküler genetik inceleme yönünde koruma tedbirlerine başvurulmuştur. Şüpheliler, İl Emniyet Müdürlüğünde ifadelerinin alınmasına müteakip Cumhuriyet Başsavcılığımıza sevk edilmiştir. Her iki şüpheli üzerlerine atılı 'Nitelikli kasten öldürme ve ölümle neticelenen çocuğa karşı cinsel istismar' suçlarından tutuklanmaları talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilmiştir," dedi.

Ahmet Fatih Ağca, ayrıca adli soruşturmanın her türlü ihtimal gözetilerek sürdürüldüğünü de sözlerine ekledi.

ANNE VE ERKEK ARKADAŞI TUTUKLANDI

'Nitelikli kasten öldürme ve ölümle neticelenen çocuğa karşı cinsel istismar' suçlarından tutuklanma talebiyle Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edilen anne Z.B.A ve erkek arkadaşı B. Ç tutuklanarak Çorum L tipi cezaevine konuldular.