30 Ağustos Zafer Bayramı kutlanıyor

Yurt genelinde 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 98. yıl dönümü dolayısıyla törenler düzenleniyor.

Abone ol

DUVAR - 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Anıtkabir'de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve devlet erkanının katılımıyla tören düzenlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki kortejde, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yüksek yargı organlarının başkanları, komutanlar, siyasi partilerin temsilcileri, bürokratlar ve diğer devlet erkanı yer aldı.

Erdoğan, Atatürk'ün mozolesine ay yıldız motifli çelengi bıraktı ve saygı duruşu yapıldı. Erdoğan ve protokolde yer alan devlet erkanı, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti.

Erdoğan, burada Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı. Mesajında Doğu Akdeniz vurgusu yapan Erdoğan, "Şantaj diline boyun eğmeyeceğiz" dedi.

ERDOĞAN'DAN 2023 MESAJI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, deftere şunları yazdı:

"Bağımsızlığımızın müjdecisi olan Büyük Zafer'in 98'inci yıl dönümünde Zat-ı Alinizi ve aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle yad ediyoruz. Bizlere emanetiniz olan Türkiye Cumhuriyeti'ni yüceltmek, güçlendirmek, muassır medeniyetler seviyesinin de üstüne taşımak için çalışıyoruz.

.

Cumhuriyetimizin 100'üncü yılını kutlayacağımız 2023'e ekonomik, askeri, siyasi ve diplomatik bakımdan daha güçlü, daha bağımsız, daha müreffeh bir ülke olarak girmekte kararlıyız.

Suriye'den Libya'ya, Karadeniz'den Doğu Akdeniz'e, enerjiden terörle mücadeleye kadar farklı sahalarda elde ettiğimiz kritik başarılar, ülkemizin hak ve menfaatlerini koruma konusundaki irademizin en net göstergesidir. Türkiye bilhassa Doğu Akdeniz'de tehdit, yıldırma ve şantaj diline boyun eğmeyecek, uluslararası hukuktan ve ikili anlaşmalardan kaynaklanan haklarını savunmayı sürdürecektir. Ruhun şad olsun."

CUMHURİYET ANITI'NA ÇELENK

İstanbul'da ise Taksim'deki Cumhuriyet Anıtı'nda tören düzenlendi. Tören kapsamında, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bıraktı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona eren törende, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri de yer aldı.

Törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı okundu.

Törenin ardından siyasi partiler de anıta çelenklerini sundu.

İBB ETKİNLİKLER DÜZENLİYOR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 30 Ağustos dolayısıyla bugün çeşitli etkinlikler de düzenlenecek. Özel söyleşi ve röportajların yanısıra saat 22.00'de Haluk Levent konser verecek. Etkinlikler İBB TV ve İBB'ni sosyal medya hesaplarından takip edilebilecek.

(HABER MERKEZİ/AA)