30 bin katılımcı yanıtladı: En az sorun çıkartan otomobiller

Yaz geldi çattı. Şimdi motordan klimaya, lastikten aküye kadar bakım zamanı. Peki otomobillerde en fazla arıza nerelerde çıkıyor? Bu arızaları daha az yaşayan markalar hangileri?

DUVAR - Sıfır ya da ikinci el araç satın almada kullanıcıların çok farklı kriterleri var. Kimisi için A noktasından B noktasına ulaştırsın yeter, kimisi için yakıt tüketimi en önemli faktör, kimisi de bir arzu nesnesi olarak görür. Haberimize konu olan İspanya Tüketiciler Örgütü (OCU) tarafından Avrupa genelinde dokuz ülkede 29.873 otomobil kullanıcısıyla gerçekleştirilen kapsamlı araştırmaya göreyse en temel kriter yüzde 39’luk oranla aracın dayanıklılığı ve sorunsuz olması. Diğer bir deyişle, “arıza çıkarmaması.”

Katılımcılara sorulan araç seçme kriterlerini dayanıklılığın ardından yüzde 16 ile ihtiyaca uygun boyut ve kapasitesi, yüzde 9 ile yakıt tüketimi, yüzde 9 ile fiyatı, yüzde 6 ile yakıt türü, yüzde 5 ile tasarımı, yüzde 5 ile çevresel etkisi ve sadece yüzde 3 ile markası belirliyor. Araştırma, bir önceki yıl sonuçlarına göre yüzde 9 etkili olan tasarımın öneminin azaldığını, çevresel etkinin ise yüzde 3’ten 5’e çıktığını söylüyor.

Haberin Devamı
Konut kredisi faiz oranı değişti: İşte 500 bin TL'nin aylık ödemesi Kimler borçlarını yapılandırabilecek? BofA'dan altın tahmini: Ne kadar olacak? Meteoroloji uzmanı tek tek illeri saydı: 'Risk yüksek' Ağrı'da bir köy müzesi: Çaydanlıklar, sepetler, gaz lambaları Televizyonda haftanın en çok izlenen yerli dizileri