30 ilde tarihi eser kaçakçılığı operasyonu: 4 bin 122 tarihi eser ele geçirildi

Tarihi eser kaçakçılığına karşı 30 ilde operasyon başlatıldı. Operasyon kapsamında ele geçirilen ve yurt dışına götürülen tarihi eserlerin toplam sayısının 4 bin 122 olduğu belirtildi.

Abone ol

DUVAR - "Cumhuriyet tarihinin suçtan elde edilen gelire yönelik ilk tarihi eser kaçakçılığı" operasyonu Adana merkezli 30 ilde başlatıldı. "Anadolu" adı verilen operasyonda, hakkında gözaltı kararı verilen 92 şüpheliden 76'sı yakalandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerinin tespit ettiği adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda tarihi eser ele geçirildi. Bazı eserlerin Bulgaristan, Hırvatistan ve Sırbistan’a kaçırıldığı tespit edilen operasyon kapsamında, ele geçirilen ve yurt dışına götürülen tarihi eserlerin toplam sayısının 4 bin 122 olduğu belirtildi.

Adana’da gözaltına alınan şüpheliler, Adli Tıp Birimi’ndeki sağlık kontrolünün ardından sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmalar sürerken, Bulgaristan, Hırvatistan ve Sırbistan’a götürüldüğü belirlenen eserlerin de getirilmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından girişimler başlatıldı. (DHA)