300 bin dar gelirliye ücretsiz internet

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, yeni yılda dar gelirli ailelere ücretsiz internet hizmeti sunmaya hazırlanıyor. Yapılan çalışma kapsamında tespit edilen 300 bin dar gelirli aileye ücretsiz internet hizmeti verilecek.

Abone ol

DUVAR - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından başlatılan ücretsiz internet uygulaması için Kalkınma Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ile birlikte yürütülen ortak çalışmaların sonuna gelindi.

Günümüz teknolojilerinden eşit bir şekilde yararlanılmasının amaçlandığı ücretsiz internet uygulaması, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonunun 11 Şubat 2016 kararı ile hayata geçirilecek.

'ÇOCUKLAR İNTERNET KAFELERDEN KORUNACAK'

40 milyon lira kaynak ayrılan ve Aralık ayı sonu itibariyle hayata geçirilmesi beklenilen ücretsiz internet hizmetinden, yaklaşık olarak 300 bin aile faydalanacak.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları veya bir diğer adıyla SYDV, tarafından belirlenen yoksul durumdaki vatandaşların yararlanabileceği ücretsiz internet, güvenli internet uygulaması kapsamında aile koruma şifreli ve kotalı olacak.

Gelir düzeyinin temel değerlendirme kriteri olacağı ücretsiz internet uygulaması ile birlikte çocukların, kötü alışkanlıklar kazanılmasına neden olan ruhsatsız internet kafelerden korunması amaçlanıyor.