32. Ankara Film Festivali, 4 Kasım'da başlıyor: Festivalin seçici kurulları belli oldu

Ankara Film Festivali yarışmalarının seçici kurulları belli oldu. Festival, 4-12 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek.

Abone ol

DUVAR - Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından 32. kez düzenlenecek olan Ankara Film Festivali yarışmalarının seçici kurulları belli oldu. 4-12 Kasım tarihleri arasında Kızılay Büyülü Fener Sineması’nda gerçekleşecek festivalin Ulusal Film Yarışmaları kapsamında uzun, kısa ve belgesel filmler yer alıyor.

ULUSAL UZUN FİLM YARIŞMASI

Festivalin ulusal uzun film yarışması seçici kurul üyeleri arasında; "Çoğunluk" ve "Rüzgarda Salınan Nilüfer" filmlerinin yönetmeni Seren Yüce, son olarak "Aşk Büyü Vs." ile birden fazla festivalde En İyi Kadın Oyuncu ödülü kazanan oyuncu Selen Uçer, "Sivas", "Çoğunluk", "Albüm", "Kronoloji" ve "Babamın Sesi" gibi birçok filmin sanat yönetmenliğini gerçekleştiren Meral Efe Yurtseven, yazar ve yönetmen Vecdi Sayar ve Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi, İletişim ve Tasarım Bölüm Başkanı ve medya sanatçısı Andreas Treske yer alacak.

ULUSAL KISA FİLM YARIŞMASI

Ulusal Kısa Film Yarışma seçiciler kurulunda; senarist ve yönetmen Banu Sıvacı, birçok projede yer alan  oyuncu Alican Yücesoy ve senarist, yönetmen Müfit Can Saçıntı bulunuyor.

ULUSAL BELGESEL FİLM YARIŞMASI

Ulusal Belgesel Film Yarışması seçiciler kurulunda ise muhabirlik, program yapımcılığı gibi pek çok alanda çalışmalar yürüten belgesel yönetmeni Mustafa Ünlü, son yıllarda göç, kadına yönelik şiddet ve kadın emeği gibi konularda belgeseller üreten Güliz Sağlam ve Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde akademisyen olarak görev alan ve belgesel üzerine yoğunlaşan, Altyazılı Rüyalar: Avrupa Göçmen Sineması kitabı bulunan Özgür Yaren yer alacak. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)