33'üncü Ankara Film Festivali'nde bugün

33'üncü Ankara Film Festivali izleyicilerle buluşmaya başladı. Festivalde bugün Ulusal Belgesel Yarışması filmleri, "Çılgın Pierrot", "Kutsal Örümcek", Ankara Filmleri gibi birçok yapım gösterilecek.

Abone ol

DUVAR - 33'üncü Ankara Film Festivali’nde bugün Ulusal Belgesel Yarışması filmleri izleyicilerle buluşmaya başlayacak. Sezer Ağgez’in “Fatma’dan Sonra 40 Yıl”, Berfi Dicle Öğüt’ün “İki Nehir Arasında”, Deniz Yüksel Abalıoğlu’nun “Maffy’s Jazz”, Ayça Çiftçi’nin “O Sırada Henüz”, Kadir Can Arabacı’nın “Üç Ordu” ve Zeynep Demirhan’ın “Yüzler” adlı belgesel filmleri bugün festival kapsamında gösterimlerini yapacak. Gösterimler sonrası film ekiplerinin katılımıyla söyleşiler gerçekleştirilecek. 

Önümüzdeki günlerde Ankara’ya konuk olacak Signe Baumane’nin ilk uzun metraj filmi "Cebimdeki Taşlar" (Rocks In My Pocket) ve Fransız yönetmen, senarist ve oyuncu Jacques Tati’nin üç filminden oluşan Aslında Bu Bir Pipodur bölümü filmlerinden "Amcam" (My Uncle) ve "Oyun Vakti" (Playtime) da bugün izleyicilerle buluşacak.  

'ÇILGIN PIERROT' GÖSTERİLECEK

Geçtiğimiz aylarda 91 yaşında hayatını kaybeden usta yönetmen Jean-Luc Godard anısına yönetmenin; mutsuz, evli bir adam olan Ferdinand’ın hikâyesini anlattığı, sinemasının ilk 10 yıllık dönemine ait filmi "Çılgın Pierrot"nun (Pierrot The Fool) gösterimi yapılacak.

Bruno Dumont’un 2016 yapımı filmi "Cicim" (Slack Bay) ve Ali Abbasi’nin Danimarka’nın Oscar adayı seçilen film "Kutsal Örümcek" (Holy Spider) da bugün izleyicilerle buluşacak. 

Çılgın Pierrot (1965)

Festivalin, Alman sinemasının son dönem öne çıkan filmlerini Goethe-Institut ile German Films’in desteği ile izleyicilerle buluşturduğu KINO 2022 bölümü filmlerinden Natalia Sinelnikova’nın bir apartmanda yaşayan dünyada kalan son insanların hikâyelerini anlatan, 2022 Tribeca Film Festivali En İyi Sinematografi Uluslararası Anlatı Ödülü sahibi "Biz de Ölmüş Olabilirdik" (We Might as well Be Dead) ve Alman şair, Thomas Brasch’a yazılmış bir aşk mektubu olan Andreas Kleinert imzalı, 2022 Alman Film Ödülleri’nden En İyi Film başta olmak üzere dokuz ödülle dönen "Sevgili Thomas" (Dear Thomas) bugünün programında yer alan diğer yapımlarından.

'ANKARA FİLMLERİ' İZLEYİCİLERLE BULUŞACAK

Ankara Film Festivali’nin Vehbi Koç Ankara Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (VEKAM) ile ortaklaşa düzenlediği Ankara Filmleri’nin gösterimleri de bugün gerçekleşecek. Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Film Festivali ile Kültür ve Tabiat Varlıkları Dairesi UNESCO Birimi’nin birlikte desteklediği Ankara’nın Unesco Mirası Kısa Film Atölyesi filmleri de bu kapsamda gösterilecek. Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İletişim ve Tasarım Bölümü 3. sınıf öğrencileri gösterimi yapılacak filmleri Ankara ve çevresindeki Gordion, Tuz Gölü Doğa Koruma Alanı, Hacı Bayram Camisi ve tarihi alanlar, Arslanhane Camisi ve Beypazarı Tarihi Kenti gibi UNESCO’nun Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan alanlardan hareketle Andreas Treske, Yusuf Akçura ve Wickham Catesby Flannagan danışmanlığında hazırladı.

Ankara Dump/Ankara Filmleri

Özel Gösterimler bölümünde yer alan; toplum, aile baskısı ve kendi iç çatışmaları nedeniyle cinsel yönelimini gizleyerek yaşamak zorunda kalan üç kişinin hikâyesini anlatan “Bu Ben Değilim” filminin gösterimi yönetmenler Jeyan Kader Gülşen ve Zekiye Kaçak’ın katılımıyla gerçekleşecek. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)