373 asker hakkında gözaltı kararı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, büyük çoğunluğu halen görevde olmak üzere 278 asker hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Diğer illerdeki soruşturmalarla birlikte toplam 373 askerin gözaltına alınmasına karar verildi.

Abone ol

DUVAR - İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı yeni bir 'FETÖ' operasyonu başlattı. Başsavcılık, 48 ilde 271 asker hakkında gözaltı kararı verildi.

Gözaltı kararı verilen şüphelilerin büyük bölümünün muvazzaf askerler olduğu belirtildi. Şüpheliler arasında bir de emekli general ve bir bölümü muvazzaf 10 albayın da bulunduğu öğrenildi. Askerlerden 102'si gözaltına alındı.

Soruşturma konusu edilen askerlere, ankesörlü telefonla 'FETÖ'yle irtibat kurma suçlaması yöneltildi.

İZMİR'DE 75 GÖZALTI KARARI

TSK'de 'FETÖ' yapılanması iddiasıyla bir operasyon da İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatıldı. İzmir merkezli operasyonda 30 ilde 75 asker hakkında gözaltı kararı verildi. Askerlerden 59'unun halen görevde olduğu öğrenildi.

KAYSERİ'DE 5 'MAHREM SUBAY' GÖZALTINDA 

Kayseri'de yürütülen "FETÖ'nün mahrem subay yapılanması"na yönelik soruşturmada, 16 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Şüphelilerden 5 kişi gözaltına alınırken, 4 kişinin tutuklu olduğu öğrenildi.

Şüphelilerin, "FETÖ faaliyetleri çerçevesinde sohbet imamlığı" yaptığı iddia edildi.

ESKİŞEHİR'DE 11 ASKER GÖZALTINA ALINDI

Eskişehir'de; İstanbul, İzmir, Isparta, Manisa ve Bilecik cumhuriyet başsavcılıklarınca yürütülen FETÖ soruşturmaları kapsamında haklarında gözaltı kararı bulunan askerlere yönelik operasyon düzenledi.

Aralarında muvazzafların da bulunduğu 11 asker gözaltına alındı. (DHA)