387 memur alımını bakanlık iptal etti

Kayyım döneminde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından 20 Şubat 2019 tarihinde 387 memur alım ilanı yayımlanmış, iş için binlerce kişi başvurmuştu. 387 memur alımının bakanlık tarafından reddedildiği öğrenildi.

Abone ol

DİYARBAKIR - Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın kayyım döneminde duyurulan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne 387 memur alımını iptal ettiği anlaşıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü’nden Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na yazılan dilekçede şu ifadeler yer aldı: “Söz konusu atama izni 29.03.2019 tarihli ve 75967 sayılı Bakan onayı ile iptal edilmiştir.”

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından 20 Şubat 2019 tarihinde 387 memur alım ilanı yayımlanmıştı ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi söz konusu ilana başvuruları 20 Şubat ile 6 Mart 2019 tarihleri arasında almıştı. 23 bin 500 kişi iş için başvuruda bulunmuştu. Ayrıca Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi sözlü sınava alınacak adayları 7 Mart 2019 ile 10 Mart 2019 tarihleri arasında açıklayacaktı ancak 31 Mart 2019 yerel seçim süreci gerekçesiyle sözlü sınav süreci başlamamıştı.

MIZRAKLI'YI SUÇLAMIŞLARDI

Konuyla ilgili bazı basın yayın organlarında ise Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı’nın ilanı iptal ettiğine dair haberler yer almıştı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi 387 memur alımı sürecine ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklamada sınavın iptalinin Büyükşehir Belediyesinden kaynaklanmadığı belirtildi.

Diyarbakır’da Belediye tarafından alınacak olan 387 memur alımı Bakanlıkça seçimden iki gün önce iptal edildiği belirtildi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Bazı internet sitelerinde yer alan 387 memur alımının iptali ile ilgili çıkan haberler kamuoyunu manipüle etmeye yönelik hazırlanan gerçek dışı ve yalan açıklamalardır, memur alımı iptal kararı bakanlığın onayı ile seçimden iki gün önce yapılmıştır.” (DUVAR)