4 ilde 5 köy ve 1 mahalle karantinaya alındı

Korona virüsü tedbirleri kapsamında Balıkesir'de 1 mahalle, Sivas'ta 1 köy, Kars'ta 3 köy ve Kastamonu'da 1 köyde karantina uygulaması başlatıldı.

Abone ol

DUVAR - Kars Valiliği, korona virüsü (Covid-19) salgını nedeniyle 3 köyün karantinaya alındığını duyurdu.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, salgının yayılmasının engellenmesi amacıyla merkeze bağlı Çerme köyü ile Sarıkamış ilçesine bağlı Yenigazi ve Karapınar köylerinde, bugünden itibaren karantina uygulaması başladı.

Sivas'ta ise Koyulhisar ilçesinde bulunan Kızılelma köyü de karantinaya alındı. Valilikten yapılan açıklamada, “İlimiz Koyulhisar ilçesi Kızılelma köyü (Merkez mahallesi) için İlçe Hıfzıssıhha Kurulunca KARANTİNA kararı alınarak, 17.11.2020 tarih ve 12.00 saat itibariyle köye giriş ve çıkışlar yasaklanmıştır” denildi.

Balıkesir Valiliği, Altıeylül ilçesinde bir mahalle için karantina kararı alındığını açıkladı.

Valiliğin yazılı açıklamasında “Altıeylül İlçemize bağlı Ayşebacı Mahallesinde Covid-19 vakalarının görülmesi ve çok sayıda temaslı kişi bulunması nedeniyle hastalığın yayılımını önlemek amacıyla belirtilen Mahalle İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla 17.11.2020 Salı günü saat 18.00’den itibaren karantina altına alınmıştır” ifadelerine yer verildi.

Kastamonu'da da Çatalzeytin İlçe Hıfzıssıhha Kurulunca alınan karar doğrultusunda, Köklüce köyü, son dönemde artan vaka sayıları nedeniyle 14 gün karantinaya alındı. Giriş çıkışlara izin verilmeyen köyde, güvenlik ve sağlık ekipleri önlem aldı. (DUVAR-AA)