5 ilde yangınlar devam ediyor

Türkiye'de 28 Temmuz'da başlayan orman yangınlarından bazıları devam ediyor. Bakan Pakdemirli Antalya, Muğla, Isparta ve Denizli'de 9 yangının devam ettiğini açıkladı. Aydın'da yangın başladı.

Abone ol

DUVAR - Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Türkiye genelinde son altı gündür çıkan orman yangınlarına ilişkin yeni bilgilendirme yaptı. 28 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında 31 ilde 138 yangın çıktığını belirten Pakdemirli, Antalya, Muğla, Isparta ve Denizli olmak üzere 4 ilde 9 yangının devam ettiğini açıkladı. Daha sonra bu sayı Aydın'ın eklenmesiyle 5'e yükseldi.  

Bakanın açıklamasına göre, Antalya'da Manavgat ve Gündoğmuş ilçelerinde 2, Muğla'nın Marmaris, Köyceğiz, Milas ve Seydikemer ilçelerinde 5, Isparta'nın Sütçüler ilçesinde 1 ve Denizli'nin Güney ilçesinde 1 adet yangın sürüyor.  

 

GÜNDOĞMUŞ İLÇESİNDE TAHLİYELER BAŞLADI

Bu arada Antalya'nın Gündoğmuş ilçe merkezinde, orman yangınları nedeniyle tedbir amaçlı tahliyeler başladı.

Ortakonuş Mahallesi'ndeki ormanlık alanda 29 Temmuz'da çıkan yangın rüzgarın etkisiyle yayıldı. Sarp bölgede yer aldığı için alevlere müdahale güçlükle yürütülüyor.

Yüksek sıcaklık, düşük nem ve kuvvetli rüzgar nedeniyle yayılan alevler, Ortakonuş'un yanı sıra rüzgarın da etkisiyle Çarızözü, Senir, Narağacı, Balkaya ve Ümütlü mahallerine sıçradı.

Alevler ilçe merkezini de tehdit ettiği için tedbir amaçlı boşaltılmasına yönelik cami hoparlöründen anonslar yapıldı. Bölgede görev yapan jandarma ve polis ekipleri de tahliyelerin hızlı şekilde gerçekleştirilmesi için çaba sarf ediyor.

Bazı vatandaşlar kendi imkanlarıyla evlerinden ayrılıyor. İlçede yardım faaliyetlerini sürdüren Kızılay, AFAD, Antalya Büyükşehir Belediyesi gibi kuruluşlar da ekipmanlarını topladı.

İlçe merkezine doğru ilerleyen alevlere müdahale sürüyor.

AYDIN'DA ORMANLIK ALANDA YANGIN  

Bakan Pakdemirli'nin açıklamasının ardından yangınla mücadele edilen illerin sayısı 5'e yükseldi. Aydın'ın Bozdoğan ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale ediliyor.

Başalan Mahallesindeki ormanlık alandan yükselen dumanı fark eden vatandaşlar, durumu itfaiye ve Orman İşletme Şefliğine bildirdi. Yangına Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı arazözler ve Bozdoğan Belediyesine ait iş makineleriyle müdahale ediliyor.

Vatandaşlar da söndürme çalışmasına destek verdi.

Mahallede çıkan ve rüzgarın etkisiyle büyüyen yangın Muğla il sınırlarındaki Kavaklıdere ilçesine sıçradı. Orman yangınında, tedbir amaçlı Nebiler Mahallesi de tahliye edildi. Orman işçileri ve itfaiye personelleri, alevlerin önünü kesmek için karadan müdahalesini sürdürüyor. Öte yandan, yangın nedeniyle Ortaköy, Göncüler ve Harmanbelen mahalleleri de boşaltılmıştı."
(HABER MERKEZİ /AA / DHA)