5 öğrencinin ölümüne sebep olan kazada araç sahibi serbest bırakıldı

Afyonkarahisar'da öğrenci servisinin yaptığı kaza sonucu 5 öğrenci vefat etmiş, 5 öğrenci de yaralanmıştı. Kazanın ardından tutuklanan araç sahibi bugün çıkarıldığı mahkemede serbest bırakıldı.

Abone ol

DUVAR - Afyonkarahisar’da 11 Ekim 2021 Pazartesi günü sabah saatlerinde İscehisar ilçesi Çatağıl Köyü yolunda ortaokul öğrencilerini taşıyan minibüs, yol kenarındaki ağaca çarptı. Kazada İsmail Eser (11), Nisa Eser (14) kardeşler ile Teslime Eser (13), Melisa Demirel (14) ve Damla Duran (11) ölürken 5 öğrenci de yaralandı. Kazanın ardından şoför Adalettin Şen ile araç sahibi yaşındaki İsmail Demir tutuklandı.

Afyonkarahisar Adliyesi’nde bugün görülen davada tutuklu yargılanan araç sahibi İsmail Demir serbest bırakıldı.

‘BU KADAR MI ADALETSİZLİK OLUR’

Ölen öğrencilerin avukatı avukat Şükrü Pancar, tahliye kararına ilişkin yaptığı açıklamada, “Karşı taraf vekilinin ‘orada ağaç olmasaydı kaza gerçekleşmeyecekti’ gibi bir savunması oldu. Bugün böyle sancılı bir süreç oldu. İhaleyi alan firmanın sahibi serbest kaldı” dedi. Vefat eden öğrencilerin aileleri ile birlikte davayı takip eden CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal da karara tepki gösterdi.

“Biz çocuklarımızı göz göre göre ölüme gönderen herkesin cezalandırılmalarını beklerken sorumlular tek tek dışarıya çıkartılıyor” ifadelerini kullanan Köksal, “Bir tek şoför tutuklu kaldı. Acının tarifi yok. Aileler bir kez daha yıkıldı. Bu aracın öğrenci taşımaya müsait olmadığı ortaya çıktı. Bunun denetimi yapılmıyor. Göz göre göre bu çocuklar ölüme gönderildi. Bu bir cinayettir. Bu cinayetin sorumlularıyla ilgili adalet ağır aksak bir şekilde ilerliyor. Bu çocuklar bizim geleceğimizdi. Bunlar öğretmen, doktor olmak istiyorlardı. Ama onları denetimsiz şekilde ölüme gönderilmesine sebep olanlar bugün elini kolunu sallayarak hayatına devam ediyor. Bu kadar mı adaletsizlik olur?” diye sordu.

‘ÇAM AĞACINDAN İFADE ALMAYA GİDECEKLER’

Kazada ölen Hakan Tek’in annesi Fadime Tek ise karara ilişkin şunları söyledi: “Ne öğrendik biz bu mahkemeden. İscehisar’da sözümüz geçmedi, yüce yargıda hiç geçmedi. Ancak olan çocuklarımıza oldu. Suçlu, çam ağacıymış. Çam ağacından ifade almaya gidecekler.”

Vefat eden Melisa Demirel’in babası Fatih Demirel de kendilerinin dinlenmenden mahkeme salonundan çıkartıldığını ifade ederek, “Bizim yavrularımızı kopardılar. Asıl suçlular şu anda elini kolunu sallaya sallaya geziyor. Üzücü bir durum. Çam ağacında suç bularak bizi mahkeme salonundan çıkardılar. Bize hiçbir söz hakkı vermeden bizi mahkemeden çıkarttılar” diye konuştu.