5 soruda: Covid-19 ve M çiçeği arasında hangi farklar var?

Dünya Sağlık Örgütü'nün 'uluslararası acil durum' ilan ettiği M çiçeği virüsü ile dünya çapında geniş çaplı kapanmaları beraberinde getiren Covid-19 arasında bazı farklar bulunuyor.

DUVAR - Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), maymun çiçeği olarak da bilinen M çiçeği (mpox) virüsü hakkında iki yılda ikinci kez küresel acil durum ilan ettiğinde birçok kişi "Bu, yeni Covid-19 mu?" diye sordu. Bilim insanları ve uzmanlar bu soruyu sormanın makul olduğunu, ancak cevabın "Hayır" olduğunu söylüyor. DSÖ'nün Avrupa Direktörü Doktor Hans Kluge, "Mpox, yeni Covid değil. Genel nüfusa yönelik risk düşük. Mpox'u nasıl kontrol edeceğimizi biliyoruz. Avrupa bölgesinde yayılmasını tamamen önlemek için hangi adımları atmamız gerektiğini biliyoruz" açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı
İslam Memiş'ten gram altın uyarısı: Çok pişman olursunuz... En güvenilir arabalar seçildi: Japon markaları zirvede Özgür Erdursun açıkladı: Emekli aylıklarında ciddi düşüşler yaşanacak İngiliz devinden dolar/TL tahmini: Yıl sonunda ne kadar olacak? Arda Güler'e 10 milyon liralık araba hediye edildi Başkan Adams'a suçlamalar: İstanbul'da eğlence mekanlarında ağırlandı