5 yıl önce yazılan deprem raporu: '6 yıl içinde olacak ve binaların yüzde 90'ı yıkılacak'

Akademisyen Senem Tekin, "Bu kadar büyük enerji boşalmasının bizler jeoloji mühendisleri olarak 6, 6.5 ve daha üzerinde bir depreme artık bu bölgelerde uzun süre yaşanmayacağını düşünüyoruz’’ dedi.

DUVAR - Adıyaman'ın Samsat ilçesinde 2018 yılında 5.4 büyüklüğünde meydana gelen depremle ilgili Adıyaman Meslek Yüksekokulu öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Kemal Zorlu ve Proje Koordinatörü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ulaş İnan Sevimli ve Müdürü Doç. Dr. Senem Tekin’in yer aldığı çalışmada 6 yıl içerisinde 5'ten büyük bir depremin olma olasılığı yüzde 90'nın üzerinde söylendi. Maraş merkezli gerçekleşen iki büyük depremle büyük kayıplar yaşanırken, bölgede yeni bir deprem riski tartışmaları da başladı.

Haberin Devamı
Oranlar değişti: İşte 2 milyon TL'nin aylık getirisi Naci Görür 'son damla' diyerek konum verdi: 7 ve üzeri uyarısı Meteoroloji turuncu kodla uyardı: Kuvvetli sağanak başlıyor Akaryakıt fiyatları güncellendi: 27 Temmuz benzin, mazot fiyatları 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda yer alacak ülkelerin kıyafetleri Süper Lig'de yabancı kuralı değişti: Hangi takımda kaç yabancı var?