51 yıllık fabrika kapanıyor

Anadolu Efes İstanbul Merter'de bulunan 51 yıllık fabrikasının üretim faaliyetlerini durdurma kararı aldığını açıkladı. Anadolu Efes, 22 Mayıs'tan itibaren üretimini durduracak.

Abone ol

DUVAR - Anadolu Efes, İstanbul Merter’de bulunan fabrikasının üretim faaliyetlerini 22 Mayıs'ta durduruyor. Şirket tarafından yapılan açıklamada üretimin "Adana, Ankara ve İzmir'de bulunan diğer tesislere" kaydırılacağı söylendi.

Habertürk'te yer alan habere göre, Anadolu Efes Biracılık ve Malt San. AŞ. adına Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamada şunlar ifade edildi: "Şirketimizin çevresel, ekonomik, toplumsal sürdürülebilirlik stratejisi ve üretim verimliliği programı çerçevesinde, İstanbul Merter'de bulunan fabrikamızın üretim faaliyetlerini 22 Mayıs 2017 tarihi itibarıyla durdurarak; Adana, Ankara ve İzmir'de bulunan diğer tesislerine kaydırma kararı alınmıştır. Bu karar kentleşme sonucu şehir merkezinde kalan bir fabrikanın şehir ve bölge halkı üzerindeki çevresel ve lojistik etkileri göz önünde bulundurularak alınmıştır. Toplam kapasite içerisinde %15 paya sahip olan İstanbul fabrikamızın üretiminin kaydırılması ile kapasite kullanım oranımızın artması hedeflenmektedir. Fabrikamızın bulunduğu alan ile ilgili değerlendirmelerimiz devam etmektedir."