53 yıl önce kaybolan çocuğun ailesi mektup yazdı: Dosya yeniden açılsın

En son 1970 yılında Avustralya’da Wollongong yakınlarındaki bir plajda görülen Cheryl Grimmer'ın ailesi, dava dosyasının yeniden açılması için savcıya mektup yazdı.

Abone ol

DUVAR - Avustralya’da 53 yıl önce, üç yaşındayken kaçırılan ve öldürdüğü tahmin edilen Cheryl Grimmer'ın ailesi, dava dosyasının yeniden açılmasını talep etti. Aile, New South Wales başsavcısına mektup yazdı.

Üç yaşındaki Cheryl Grimmer, 1970 yılında Wollongong yakınlarındaki bir plajda kayboldu. Arama çalışmalarına rağmen Grimmer'ın izine rastlanmadı.

O sırada 17 yaşında olan bir erkek, Cheryl Grimmer'ı kaçırdığını ve öldürdüğünü 1971 yılında itiraf etti ancak itirafının mahkemeye gitmeden önce kabul edilemez olduğuna karar verilmesi üzerine aleyhindeki suçlamalar düşürüldü. 2011 yılında başlatılan bir soruşturmada ise, çocuğun hayatını kaybettiği sonucuna varıldı. Ancak Grimmer'ın erkek kardeşi Ricki Nash'in soruşturma kapsamında ifadeye çağrılmaması nedeniyle aile yeni bir soruşturma talebinde bulundu.

2017 yılında ise dosyayı yeniden açan iki dedektif, Grimmer’ı öldürdüğü iddiasıyla kimliği açıklanmayan bir erkeği tutukladı. Mahkeme, delil yetersizliği nedeniyle bu kişiyi serbest bıraktı.

Grimmer ailesi, Cheryl ortadan kaybolduğunda İngiltere'den Avustralya'ya yeni taşınmıştı. 3 yaşındaki çocuk en son, annesi ve ağabeyi ile plajdaki duş kabinlerinde görüldü. Görgü tanıkları ise, kucağında havluya sarılı bir çocuk taşıyan kimliği belirsiz erkeği plaj otoparkına yürürken gördüklerini söylemişti. (DIŞ HABERLER)