57 kişi hayatını kaybetmişti: Yunanistan'da, tren seferleri yeniden başlayacak

Yunanistan Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Gerapetritis, tren kazasının durdurulan seferlerin 22 Mart’tan itibaren kademeli olarak yeniden başlayacağını açıkladı.

Abone ol

DUVAR - Yunanistan'da 57 kişinin hayatını kaybettiği tren kazasının ardından seferlerin yeniden başlayacağı duyuruldu. Yunanistan'ın yeni Altyapı ve Ulaştırma Bakanı George Gerapetritis, 1 Mart’taki tren kazasının ardından durdurulan tren seferlerinin yeniden başlayacağıni açıkladı. Gerapetritis'in açıklamasına göre seferler, 22 Mart’tan itibaren kademeli olarak başlatılacak.

Yunanistan’ın 2 bin 500 kilometrelik demiryolu ağının en işlek noktası olan Atina-Selanik güzergahında yolcu ve yük taşımacılığının 22 Mart'ta yeniden faaliyete geçeceğini aktaran Gerapetritis, ülkenin geri kalanında ise yolcu trenlerinin 1 Nisan'da hizmet vermeye başlayacağını açıkladı.

MİÇOTAKİS: ARTIK KİŞİSEL BİR MESELE

Öte yandan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, Yunanistan Demiryolları Kurumu (OSE) ve bağlı kuruluşu ERGOSE ile Hellenic Train'in temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Miçotakis, demiryollarının yeniden yapılandırılmasının 'artık kişisel bir mesele haline geldiğini' söyledi.

Ne olmuştu?

Atina'dan Selanik'e giden yolcu treninin geçtiğimiz 1 Mart'ta Tempi bölgesinde yük treni ile kafa kafaya çarpışması sonucu yolcu treninin birinci ve ikinci vagonu tamamen ezilmiş, üçüncü vagonu ise raydan çıkmıştı. Kazada 57 kişi hayatını kaybetmişti. 

Kazanın ardından Miçotakis özür dilemiş, “2023 yılında iki trenin aynı hatta birbirlerine doğru ilerlemesi ve kimsenin bunu fark etmemesi kabul edilemez” ifadelerini kullanmıştı. Miçotakis, daha önce de kazanın 'trajik bir insan hatasından kaynaklandığını' söylemişti. Hükümet kazayla ilgili bağımsız bir soruşturma başlatıldığını açıklamıştı. Kazanın ardından üç günlük ulusal yas ilan edilirken, "Böylesi bir trajik olaydan sonra hiçbir şey olmamış gibi göreve devam etmek imkansızdır" diyen Ulaştırma Bakanı Kostas Karamanlis, istifasını sunmuştu.

Tren kazasının ardından düzenlenen protestolara binlerce kişi katılmış, eylemciler "Kaza değil, cinayet" sloganıyla Atina başta olmak üzere birçok kentte sokağa çıkmıştı. (DIŞ HABERLER)