6 parti ‘sistem’ masasında: Hangi parti, nasıl bir cumhurbaşkanı istiyor?

‘Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’ talep eden muhalefetin ortak metin çalışmaları sürüyor. CHP, İYİ Parti, Gelecek ve DEVA’nın cumhurbaşkanının yetki ve görevleri konusunda farklı önerileri var.

ANKARA - CHP, İYİ Parti, Demokrat Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi temsilcileri, parlamenter sistem modeli üzerine geliştirdikleri önerileri ortaklaştırmak için üçüncü kez Meclis’te bir araya geldi. Ortak metin üzerine çalışmaya başlayan partilerin önemli başlıklarından biri yürütme gücü elinden alınacak cumhurbaşkanının konumu, görev ve yetkileri olacak.Yürütmenin Meclis tarafından belirlendiği parlamenter sisteme ilişkin muhalefetin önerilerinde, cumhurbaşkanının yetkileri ve görev süresiyle ilgili farklı görüşler var. CHP yeni dönemde cumhurbaşkanını “tarafsız hakem” olarak nitelerken, İYİ Parti bu görüşten farklı olarak daha geniş yetkiler öngörüyor. CHP ve Gelecek Partisi cumhurbaşkanlığı için dönem ve süre sınırı getirmezken, İYİ Parti ve DEVA bir dönem kuralını öneriyor.

Haberin Devamı
İslam Memiş'ten altın ve gümüş uyarısı: Çarşı pazar karışır Sıcaklardan bunalanlar için Antalya’nın muhteşem yaylaları Gündem kademeli emeklilik: Önce 2000 sonra 2008... La Liga'nın en çok kazananları: Birinci şaşırttı, Arda listede yok Sürücüler dikkat: 22 Temmuz güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları BEDAŞ paylaştı: İstanbul'da yarın elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler