7 Temmuz’du 31 Ağustos oldu: Otomobilde kampanyalara tam gaz devam

Otomobillerde güvenlik önlemlerini standart hale getirten yönetmeliğin uygulama tarihi 7 Temmuz’dan 31 Ağustos’a ertelendi. Stok eritme çabasındaki markalar kampanyalara yükleniyor.

DUVAR - Temmuz’a girer girmez birçok ürüne vergi düzenlemesi yoluyla zam yağmuru başladı. Bundan da en fazla akaryakıt nasibini aldı. Her ürünün fiyatını belirleyen akaryakıta gelen zamlar otomobil sahiplerinin de korkulu rüyası. Diğer yandan araç ihtiyacı da devam ediyor. Bu yılın ilk yarısında sıfır otomobil satışları geçen yıla göre yüzde 7,3 oranında artarak 463 bin adede yaklaştı. Toplam pazarın yaklaşık yüzde 55’i SUV gövde tipindeki araçlarken, benzinli ve hibrit otomobillerin payı yüzde 80 oldu. Asıl dikkat çekici gelişme, küçük işletmelerin yaşadığı daralmayı gösteren hafif ticari araç pazarındaki gerileme. İlk altı ayda hafif ticari araç pazarı yüzde 8,7 geçen yıla göre düştü.

Haberin Devamı
Benzin ve motorinde tabela değişti: 7 Temmuz akaryakıt fiyatları Meteoroloji'den sağanak ve kuvvetli rüzgar uyarısı AK Parti’de eleştiriler yükseliyor/Kurum, İmamoğlu’na yarayacak EURO 2024: Reuters objektifinden Türkiye-Hollanda maçı 7 Temmuz’du 31 Ağustos oldu: Otomobilde kampanyalara tam gaz devam Ehliyet alacaklar dikkat: Direksiyon sınavı değişiyor