70 günde Mars!

NASA'nın çalıştığını kanıtladığı elektromanyetik itici ile Mars'a 70 günde gidilmesini sağlayacak kadar kuvvet oluşturulabiliyor.

Abone ol

DUVAR - NASA’nın merakla beklenen EM Drive yani Elektromanyetik İticisi ile ilgili bilimsel makale sonunda yayımlandı ve detaylar ortaya çıktı. Makaleye göre 'imkansız' olarak tanımlanan itiş sistemi çalışıyor!

ELEKTROMANYETİK İTİCİ NEDİR?

Em Drive ya da Elektromanyetik İtici ilk olarak Britanyalı mucit Roger Shawyer tarafından 1999’da önerilen bir itiş sistemidir. Bu sistemin çalışma prensibi; ağır, verimsiz roket yakıtı yerine huni biçiminde bir metal kovuk içinde, mikrodalgaların ileri geri sekmesi ile itiş üretilmesine dayanıyor.

70 GÜNDE MARSA GİDİLEBİLECEK

Shawyer’ın hesaplamalarına göre EM Drive ile Mars’a 70 günde gidilebilecek. Bu süre insanlığın uzay yolculuğunda 'devrim' niteliğinde.

Daha önce internete sızan makalenin pek farklı olmayan bu resmi makalede, vakumda 1.2 milinewton/kilowatt kuvvet üretilebildiğini belirtiliyor.

EM Drive özellikle ağır roket yakıtına ihtiyaç duymamasına rağmen ürettiği kuvvet ile dikkat çekiyor.

FİZİK KURALLARI ALT ÜST OLUYOR!

Yalnız Elektromanyetik itiş sisteminin “ufak bir problemi” var. Newton’un Hareket yasalarından üçüncüsüne uymuyor.

Newton’un Etki-Tepki Yasası’na göre herhangi bir iticinin bir yöne momentum kazanabilmesi için itici gücün, zıt yönde olması gereklidir. Fakat bu yeni sistem kapalı bir sistem. Shawyer, ağır ve verimsiz roket yakıtları yerine bir koninin içerisinde mikrodalgaları ileri geri sektirerek, Mars’a 70 günde ulaşılabilecek güç üretilebileceğini iddia ediyordu.

Şimdiye kadar bilimsel olarak imkansız görülen EM Drive için sonraki adım ise uzayda yapılacak testler. Eylül ayında yapılan testler önümüzdeki aylarda uzayda da test edilecek.

Kaynak: Sözcü