71. Berlin Film Festivali çevrimiçi düzenlenecek

11-21 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 71. Berlin Film Festivali, çevrimiçi olarak düzenlenebilir. Festival yönetiminin konuyla ilgili detayları bu hafta içinde resmi olarak açıklaması bekleniyor.

Abone ol

DUVAR - 11-21 Şubat 2021 tarihleri arasında fiziksel olarak gerçekleşmesi planlanan 71. Berlin Film Festivali, pandemi sebebiyle çevrimiçi olarak düzenlenecek.

Beyazperde'nin Variety'den aktardığına göre, festival kapsamındaki Avrupa Film Pazarı'nın aynı zamanda dijital bir etkinlik olarak çalışmasından yola çıkılarak, mart ayı başlarında sanal formatta bir yarışma bölümü hazırlanma ihtimali konuşuluyor. Haziran ayı başlarında ise bir dizi filmin dünya prömiyeri olan mini bir festival planlanıyor. 

Geçtiğimiz ağustos ayında festival yönetimi, 71. Berlin Film Festivali’nin 11- 21 Şubat 2021 tarihleri arasında fiziksel olarak gerçekleştirileceğini açıklamıştı. Yönetim, film sayısında azaltma, sinema salonlarının kapasitesinin yüzde 45-50 seviyelerine düşürülmesi, seanslar arasındaki boşlukların artması gibi birtakım önlemler alacağını belirtmişti. Ancak Almanya’daki korona virüsü vaka sayılarının yükselmiş olması festivalin geleceği konusunda yeni kararların alınmasına neden oldu. Aktarılan bilgilere göre, 11-21 Şubat 2021 tarihlerinde fiziksel olarak gerçekleşmesi planlanan 71. Berlin Film Festivali, salgın nedeniyle çevrimiçi olarak düzenlenecek.

Değişiklik haberleri, Almanya'daki Covid-19 enfeksiyon oranlarının rekor seviyelere ulaştığı bir haftayı takip ediyor. Yani, festival yönetiminin konuyla ilgili detayları bu hafta içinde resmi olarak açıklaması bekleniyor.

BERLİNALE, OYUNCU ÖDÜLLERİNDEKİ CİNSİYET AYRIMINI KALDIRDI

Cannes, Venedik, Toronto ve Sundance ile beraber dünyanın en önemli film festivalleri arasında yer alan Berlin Film Festivali, sinema sektöründe ve film festivallerinde cinsiyet eşitliğini sağlamak adına önemli bir adım atmış, oyuncu ödüllerindeki cinsiyet ayrımını kaldırmıştı.

Festival, 2020'de 132 ülkeden 18 bin 518 sektör konuğu ve 82 ülkeden 3 bin 447 gazeteciyle film sektörü için önemli bir etkinlik ve toplam 479 bin 365 katılımla Berlin halkı için büyük bir etkinlik oldu. Festivalin yanı sıra halka açık programda 341, Avrupa Film Pazarı'nda da 732 film yer aldı. Festival, halka açık gösterimlerini sergilemek için 15 sinema salonu kullandı ve toplam 29 perdeye ulaştı. Pazar gösterimleri de dahil olmak üzere toplam 40 salon festivale hizmet etti.