73 yıllık Garanti Koza İnşaat iflas etti

Mahkeme, 1948 yılında kurulan Garanti Koza İnşaat'ın iflasına karar verdi. Şirketin bazı projelerinde sattığı evlerin ipotekli olduğu ortaya çıkmıştı.

Abone ol

DUVAR - Ekonomik girdaptan en fazla etkilenen sektörler arasında yer alan inşaattaki durgunluk, köklü şirketleri de çöküşe sürüklüyor. Sektörden gelen son iflas haberi Garanti Koza İnşaat'a ilişkin oldu.

Bakırköy 3. Asliye Ticaret Mahkemesi’nin 30 Mart'ta verdiği iflas kararı doğrultusunda Garanti Koza İnşaat'ın tasfiye işlemleri başlatıldı.

EV ALANLAR TAPU MAĞDURU OLMUŞTU

İstanbul’da toplamda 20 binden fazla konut üreten ve Akkoza ile Akbatı gibi markalara imza atan Garanti Koza’nın 6’sı büyük olmak üzere 60-70 hissedarı bulunuyordu. Sözcü'de yer alan habere göre Bulgaristan’da da konut, AVM ve otel projelerini bulunan şirketin Türkiye’de hayata geçirdiği bazı projelerden ev alanlar tapu mağduru olmuştu. Mal sahiplerinin birçoğu dairelerini ve tapuyu teslim aldıktan sonra satmak üzere girişimde bulununca ipotek sürpriziyle karşılaşmıştı. Firmanın aldığı ticari krediyi ödeyemediği için bir bankanın evlere ipotek koyduğu ortaya çıkmıştı. 1 blokta 700 bulunan KozaPark projesinde tahmini 5 bin kişinin mağdur olduğu belirtiliyor. 

ÖZPİRİNÇCİ MAHKEMELİK OLMUŞTU

Ünlü oyuncu Özge Özpirinçci de, Garanti Koza İnşaat ile mahkemelik olmuştu. 302 bin lira ödeme yapa Özpirinçci, Kasım 2017'deki konut teslim taahhüdü yerine getirilmeyince mahkemeye başvurmuştu.