78. Venedik Film Festivali sona erdi: Altın Aslan Ödülü'nün sahibi 'L’Evenement'

Bu yıl 78. kez düzenlenen Venedik Uluslararası Film Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu. Audrey Diwan’ın “L’Evenement” filmi festivalin en iyi filmine verilen "Altın Aslan Ödülü"nün sahibi oldu.

DUVAR - Venedik'teki Lido Yarımadası'nda yapılan ve dünyanın en eski film festivali olan Venedik Film Festivali, Lido’nun Sala Grande salonunda yapılan ödül töreniyle sona erdi. Ödül gecesinde, festivalin en iyi filmine verilen büyük ödül "Altın Aslan"ı, yönetmenliğini Audrey Diwan'ın üstlendiği "L'evenement (Happening)" filmi kazandı. Jane Campion, “The Power Of The Dog” filmiyle En İyi Yönetmen seçilirken, En İyi Oyuncu ödüllerini ise Penelope Cruz ve John Arcilla aldı.

Ana yarışma kategorisinde jüride, Bong Joon-Ho, Chloé Zhao, Virginie Efira, Cynthia Erivo, Saverio Costanzo, Alexander Nanau ve Sarah Gadon yer aldı.

Haberin Devamı
İslam Memiş'ten 'altın' uyarısı: Elinde dolar ve eurosu olanlar... Meteoroloji turuncu kodla uyardı: Kuvvetli sağanak başlıyor Oranlar değişti: İşte 2 milyon TL'nin aylık getirisi Akaryakıt fiyatları güncellendi: 27 Temmuz benzin, mazot fiyatları Naci Görür 'son damla' diyerek konum verdi: 7 ve üzeri uyarısı 'Gavad', I. Kavad'dan mı geliyor?