8 gün sonra enkazdan sağ çıkarılan 65 yaşındaki depremzede vefat etti

Adıyaman Yeni Mahalledeki Umut Kent Apartmanının enkazı altında kalan 65 yaşındaki Mustafa Berkcan, 8 gün sonra kurtarıldı. Berkcan, kaldırıldığı hastanede kurtarılmadı.

Abone ol

Ardıl Batmaz

ADIYAMAN- Maraş merkezli depremin 8'inci gününde, Adıyaman'da Umut Kent Apartmanı'nda enkaz altında kalan 65 yaşındaki Mustafa Berkcan kurtarıldı. Hastaneye kaldırılan Berkcan, hayatını kaybetti.

Enkazdan çıkarılan Berkcan, hastaneye kaldırılırken, arama kurtarma çalışmalarında yer alan Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığına bağlı operatör Yaşar Erdemir, "Burada yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Son umutlarımızın tükendiği anda 5-10 bloğu kaldırdık ve yaralı 65 yaşlarındaki amcaya denk geldik. Kafasında yarası vardı ama nabzı atıyordu. Nefes aldığını gördük. 112 Acil Servis geldi. Depremzedeyi çıkardık. Ambulansla gönderdik" dedi.

'SES VE ISI ALINMADI'

Apartmandan ses ve ısı alınmadığını belirten Erdemir, "Tamamen tesadüf, daha önce buraya termal kamera ile bakıldı. Sağ bir kişi olduğuna dair bize bir bilgi vermediler. Ses de çıkmadı. Tamamen tesadüf oldu. Bir ısı, ses alamadılar. Üç gündür çalışıyoruz. Toplamda 28 kişinin cenazesini çıkardık. İlk defa canlı birini çıkardım. İçeride hala 5 kişi olduğunu söylüyorlar" diye konuştu.

Berkcan, kaldırıldığı hastanede kurtarılmadı.