8 ülkede 50 Türkiye vatandaşı koronadan öldü

Dışişleri Bakan Yardımcısı, yurt dışındaki Türkiye vatandaşlarında koronadan ölüm sayısının 50 olduğunu söyledi. Yurt dışındaki 151 kişinin de test sonucu pozitif.

Abone ol

DUVAR - Türkiye'de 75 kişinin ölümüne neden olan korona virüsünden yurt dışında yaşayan 50 Türkiye vatandaşı da öldü. Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, ölümlerin sekiz ülkede gerçekleştiğini belirtti.

Kıran, dünyanın farklı ülkelerinde virüs testi sonuçları pozitif çıkanların da olduğunu belirterek, "151 vatandaşımızın test sonucu pozitif çıktı. Onların durumlarını da yakından takip ediyoruz" diye konuştu.

Kıran, Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla yurt dışındaki Türkiye vatandaşlarının ülkeye getirildiğini açıkladı ve "Bu taleplere hiçbir zaman duyarsız kalmadık. 45 farklı ülkeden bizlere intikal eden bilgiler ve özel uçuş izinleriyle 15 bine yakın vatandaşımızı bugün itibarıyla ülkemize getirmiş ve karantina altına almış bulunmaktayız. Bu çok büyük bir başarıdır" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

 !function(e,i,n,s){var t="InfogramEmbeds",d=e.getElementsByTagName("script")[0];if(window[t]&&window[t].initialized)window[t].process&&window[t].process();else if(!e.getElementById(n)){var o=e.createElement("script");o.async=1,o.id=n,o.src="https://e.infogram.com/js/dist/embed-loader-min.js",d.parentNode.insertBefore(o,d)}}(document,0,"infogram-async");

dd