80 avukat hakkında gözaltı kararı

80 avukat hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Listede önemli isimlerin avukatları da bulunuyor.

Abone ol

DUVAR - İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı 'FETÖ' soruşturması kapsamında Cemaat'in avukatlık yapılanmasına dahil olduğu ileri sürülen 80 avukatla ilgili gözaltı kararı aldı. İstanbul merkezli başlatılan operasyonlarda 5 ilde 35 avukat gözaltına alındı. Hakkında gözaltı kararı bulunanlar arasında Akın İpek, Hidayet Karaca, Erhan Tuncel ve Nazmi Ardıç, Yakup Saygılı gibi isimlerin avukatları da bulunuyor.

CNN Türk'te yer alan habere göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, daha önce 91 şüpheli avukat hakkında gözaltı kararı alınan ve 25'i tutuklanan soruşturma kapsamında aralarında Zaman Gazetesi, Bank Asya, Akın İpek ve eski bazı emniyet müdürlerinin avukatlarının da bulunduğu 80 kişi hakkında gözaltı kararı verdi. Bu doğrultuda İstanbul, Antalya, Ankara, Çanakkale ve Edirne'de 77 adrese eş zamanlı baskınlar düzenleyen polis, hakkında gözaltı kararı verilenlerden 35 şüpheliyi gözaltına aldı. Savcılığın gözaltına alınması kararı verdiği şüphelilerden 4'ünün hali hazırda cezaevinde tutuklu bulunduğu, 18'inin yurt dışında olduğu, 6 kişinin de arandıkları adreslerinde bulunmadığı tespit edildi.

Ayrıca 17/25 Aralık soruşturmalarının önemli isimlerinden Nazmi Ardıç ve Yakup Saygılı'nın avukatı K.B. ile birçok üst düzey örgüt mensubu ile 53 ByLock kullanıcısı da şüpheliler arasında.